Caravan Salon 2016 wordt grootste aller tijden

Caravan Salon Düsseldorf 2016

De Caravan Salon 2016: groter dan ooit

DÜSSELDORF – Hoewel voor de meeste kampeerders het echte kampeerseizoen nog moet beginnen, zijn veel caravan- en camperfabrikanten alweer bezig met de modellen voor 2017. De meeste nieuwe modellen worden traditiegetrouw op de Caravan Salon in Düsseldorf aan het publiek gepresenteerd.

Dit is dan ook niet voor niets de grootste camper- en caravanshow ter wereld. De komende, 55e editie is zelfs nóg groter. Op deze editie van de Caravan Salon wordt er namelijk een extra hal in gebruik genomen. Gezien de almaar stijgende bezoekersaantallen zal de beurs naar verwachting niet alleen een nieuw bezoekersrecord vestigen, maar zeker ook een record qua vloeroppervlakte kunnen noteren.

Dankzij extra hal nog grotere selectie

“Verschillende producenten hebben ons laten weten dat ze hun presentatieoppervlakte graag uit wilden breiden teneinde een nog grotere selectie aan voertuigen te kunnen presenteren. Aan deze wens komen Messe Düsseldorf, de organisator van de beurs, en de Caravaning Industrie Verband als ondersteunende instantie tegemoet door hal 4 aan de tentoonstellingsoppervlakte toe te voegen,” aldus Stefan Koschke, projectleider van de Caravan Salon. Messe Düsseldorf is traditiegetrouw hét noviteitenplatform voor de caravaning-branche. Hier kunnen de producenten weer fascinerende trends, innovatieve ontwikkelingen en talrijke wereldpremières presenteren. “We kijken vol optimisme uit naar de komende beurs en hopen dat we aan kunnen haken bij de recordresultaten van de vorige editie,” vult Koschke aan.

Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf GmbH: “We zijn erg blij dat we  opnieuw een stijgende lijn voor ’s werelds toonaangevende beurs voor campers en caravans kunnen realiseren. Hier in Düsseldorf is wederom de gehele caravaning-branche vertegenwoordigd. In totaal presenteren 590 nationale en internationale exposanten met 130 caravan- en kampeerautomerken hun innovaties en actuele modellen in twaalf hallen en op het buitenterrein. Op meer dan 210.000 vierkante meter zullen rond de 2.100 vrijetijdsvoertuigen in alle denkbare afmetingen en variaties te bewonderen zijn.”

Complete markt is vertegenwoordigd

Dit jaar vindt de Caravan Salon plaats op 27 augustus tot en met 4 september 2016. Ook op deze Caravan Salon kun je alles te zien wat de markt op dit moment te bieden heeft. Op het beursterrein van Düsseldorf kunnen de bezoekers de grootste presentatie van alles rondom de mobiele vakantie verwachten: campers en caravans, basisvoertuigen, toebehoren, technische equipment, uitbouwdelen, tenten, mobiele woningen, campings, staplaatsen voor campers en reisbestemmingen..

Innovaties en trends

Caravaning en camperen wordt als vakantievorm steeds populairder. De branche is booming en de vooruitzichten voor 2016 zijn uitstekend. In het modeljaar 2017 zorgt een groot aantal nieuwe caravans en campers voor volop afwisseling. Aerodynamische designs en het gebruik van nieuwe, intelligente lichte bouwoplossingen kenmerken de actuele generatie vrijetijdsvoertuigen. Ook digitale toepassingen zoals BUS-systemen zijn een absolute trend binnen de vrijetijdsvoertuigbranche. Met deze systemen kunnen verlichting, klimaatsystemen etc. comfortabel via een centraal bedieningspaneel worden aangestuurd. Bij het interieurdesign ligt de aandacht bij  intelligente meubelsoorten, een slimme indeling van de ruimtes en een functioneel design.

“In Düsseldorf vindt iedere caravaning-liefhebber zijn persoonlijk droomvoertuig: beginnende met de compacte cult-caravans via ruime campers voor families tot aan rollende luxemodellen met open haard, regendouche of een privésauna,” zegt Hans-Karl Sternberg, directeur van de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD). Met name compacte voertuigen zoals van-conversions of gedeeltelijk geïntegreerde campers die ook in het dagelijks leven veelzijdig inzetbaar zijn, zijn erg populair. “Al voor een klein budget is er een ruime keuze aan instapmodellen en naar boven zijn de mogelijkheden in de luxe-klasse vrijwel onbeperkt,” aldus Sternberg.

In de hallen 4, 9 tot en met 12 en 14 tot en met 17 zijn caravans en campers te vinden. Campinguitrusting, van voortenten tot gascartouches, worden in het accessoiressegment in hal 5 ondergebracht. “Het aanbod van uitbouwdelen, installaties en techniek is in deze omvang nergens anders te vinden. In hal 13 presenteren 170 exposanten een enorme selectie,” zegt Koschke enthousiast. Het toerismesegment met campings en camperstaplaatsen maar ook reisbestemmingen heeft in hal 7, direct naast Ingang Noord zijn podium.

StartersWereld

Na de geslaagde première in het afgelopen jaar bieden experts in de speciale show StartersWereld – mobiel reizen ‘ontdekken.informatie inwinnen.vertrekken’ belangrijke knowhow rondom de praktijk van caravaning. Het neutrale en producentonafhankelijke aanlooppunt is zowel voor beginners als ervaren caravaning-fans bedoeld. In de StartersWereld krijgen bezoekers onder meer praktijktips en aanbevelingen over voertuigtypes, reisroutes, equipment, voertuigtechniek en de keuze van de juiste camping. Op de podium verzorgen professionals uit de branche presentaties over uiteenlopende thema’s rondom de mobiele vrijetijd en aan een ‘ronde tafel’ kunnen bezoekers met elkaar van gedachte wisselen.

Overnachten op het Caravan Center

Veel van de caravaning-fans komen met hun eigen voertuig naar de beurs. Tijdens CARAVAN SALON overnachten meer dan 65.000 bezoekers in hun eigen reismobiel in het Caravan Center van Messe Düsseldorf. Op de grote parkeerplaats P1, noordelijk van het beursterrein, zijn meer dan 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen. Ook in 2016 kunnen de bezoekers online van tevoren een staplaats reserveren. Om de service te verbeteren en de wachttijd bij de check-in te reduceren, wordt het reserveringssysteem verder uitgebreid en technisch verbeterd.

Online-ticket ook dit jaar twee dagen geldig

Ook dit jaar is een online aangeschaft ticket zeer bezoekersvriendelijk. Met een elektronisch tickets op naam hebben de bezoekers op twee zelf te kiezen dagen toegang tot de beurs. Bezoekers van CARAVAN SALON kunnen zodoende nog langer genieten van de beleveniswereld van caravaning en hoeven daarvoor maar éénmaal te betalen.

Beurs TourNatur in hal 6

Parallel vindt tijdens het tweede weekend (2 tot en met 4 september) de wandel- en trekkingbeurs TourNatur plaats, die dit jaar naar hal 6 zal verhuizen. Naast de presentatie van meer dan 5.000 wandelbestemmingen bieden de exposanten de nieuwste uitrusting en vakkundig advies over wandelen en outdoor-activiteiten. In totaal zijn er 275 exposanten bij Duitslands enige publieksbeurs voor wandelen en trekking vertegenwoordigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel