Caravan Salon 2017, Düsseldorf

Caravan Salon 2017, Düsseldorf

Caravan Salon, Düsseldorf

DÜSSELDORF – Van zaterdag 26 augustus tot zondag 3 september vindt in Düsseldorf de Caravan Salon plaats. Dit is de grootste caravanbeurs van de wereld. Deze beurs is dan ook het hoogtepunt van de internationale caravanindustrie en is de meest toonaangevende vakbeurs. 

Uiteraard vind je er niet alleen caravans, maar ook minstens zoveel campers, en ook vouwwagens en heel veel toebehoren. De Caravan Salon Düsseldorf wordt ook wel gezien als de barometer die de trends in de kampeerindustrie meet.
Het reizen met een caravan of camper en het kamperen op zich zijn nog steeds ontzettend populair, deze markt groeit zelfs nog steeds behoorlijk . Men voelt zich door kamperen namelijk vrij, onafhankelijk en verbonden met de natuur. Ook vindt men het leuk om onbekende regio’s en steden te ontdekken. Omdat er steeds meer interesse in is, vindt de beurs dit jaar in meer hallen plaats dan afgelopen jaren. Zo beslaat de beurs dit jaar maar liefst 13 hallen. De vraag van de exposanten voor deze editie van de Caravan Salon is zo groot dat er nog meer tentoonstellingsruimte nodig is.

Op de 214.000 vierkante meter zullen ongeveer 130 caravanmerken en meer dan 120 campermerken geëxposeerd worden. Er zullen naar verwachting ongeveer 600 exposanten vanuit de hele wereld aanwezig zijn op de beurs, die in totaal meer dan 2100 verschillende recreatievoertuigen in verschillende prijsklassen zullen presenteren. De meeste exposanten zullen van de gelegenheid gebruik maken om hun modellen van modeljaar 2018 te presenteren.

Op de Caravan Salon is voor ieder wat wils. Zo is er een mountainbikeparcours en zijn er meerder demonstraties van professionals.  Ook is het mogelijk om e-bikes en elektrische scooter te testen. In het avonturenpark is een springkussen en een trampoline, waar de kleintjes en kinderen zich prima kunnen vermaken. Beginnende kampeerders kunnen met al hun vragen terecht op de ‘Starterswelt’.

De bezoekers die tijdens de beurs op het parkeerterrein willen kamperen op het Caravan Center, kunnen online een plaatsje reserveren. Dit dienen ze dan wel bijtijds te doen, de belangstelling voor het Caravan Center is namelijk altijd erg groot.

Foto: © Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Like dit artikel
Tweet dit artikel