Caravan Salon 2018: groter dan ooit

Caravan Salon 2018

Caravan Salon 2018: groter dan ooit

Morgen opent de Caravan Salon in Düsseldorf haar deuren voor het grote publiek. Deze beurs is van een geheel andere dimensie als de Caravana en Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Die beurzen zijn al aardig groot, maar de Caravan Salon is vele malen groter.

De Caravan Salon in Düsseldorf is namelijk nog groter dan beide Nederlandse kampeerbeurzen tezamen. De Caravan Salon is dan ook ’s werelds grootste beurs op het gebied van recreatievoertuigen.Bovendien heeft de Caravan Salon ook een wat andere opzet dan de Nederlandse beurzen. Het is echt een beurs waar de grote merken vertegenwoordigd zijn en daar zelfs hun eigen hallen hebben. Het gebrek aan kleinere standhouders maakt het geheel toch wat afstandelijker. De Nederlandse beurzen zijn best wel gezellig zijn omdat er ook heel veel stands zijn op het gebied van accessoires, campings en toerisme alsmede de nodige ‘bijhandel’. Bij de Caravan Salon gaat vooral om de recreatievoertuigen. Er zijn ook wel stands met accessoires en diverse zaken op net gebied van toerisme maar het draait op deze beurs toch vooral om de caravans en campers zelf.

Nagenoeg alle modellen en indelingen

Dat heeft zijn voordelen voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuw recreatievoertuig. Je vindt in Düsseldorf nagenoeg alle beschikbare modellen en indelingen, en dat van nagenoeg alle bekende Europese merken. In totaal beslaat de beurs maar liefst 13 hallen met een totale oppervlakte van 214.000 m². In die hallen vind je meer dan 600 exposanten, 130 merken caravans en campers en meer dan 2100 recreatievoertuigen.

Nieuwe 2019 modellen

Omdat het ‘modeljaar’ rond 1 september begint, is de Caravan Salon voor de meeste exposanten ook de traditionele start van het modeljaar zodat ze hier echt al hun noviteiten presenteren. Er staan ook caravans en (met name) campers die niet eens te koop zijn in Nederland. Als je er iets ziet wat je niet al te bekend voorkomt kan het daarom geen kwaad om op de stand even na te vragen hoe het met de verkrijgbaarheid zit. Wat je in Düsseldorf ook in grote mate vindt, dat zijn de meer ‘technische’ accessoires. De beschikbare hoeveelheid standruimte daarvan is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Startende kampeerders kunnen er terecht in een speciale hal op het binnenterrein, ‘Starterwelt’ geheten.

Van 25 augustus tot en met 2 september

De Caravan Salon 2018 vindt plaats van 25 augustus tot en met 2 september. De pers en zakelijke bezoekers kunnen op 24 augustus terecht op de speciale vakdag. Een dagkaart kost bij de kassa 18 euro, online kaarten kosten 15 euro en zijn 2 dagen geldig. Voor kinderen, scholieren en studenten gelden lagere tarieven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel