Caravan Salon 2018 meest succesvolle editie ooit

Drukte op de Caravan Salon 2018

Caravan Salon 2018 meest succesvolle editie ooit

Kamperen is momenteel “booming business”. De campers, caravans en vouwwagen zijn bijna niet aan te slepen. Dat zorgde de afgelopen tijd voor een ongekende drukte in de kampeerbranche. De fabrieken werken in ploegendiensten en de dealers, die de recreatievoertuigen af moesten leveren, draaiden talloze overuren.

Die enorme belangstelling voor kamperen lijkt nog wel even aan te houden, als we de bezoekersaantallen op de kampeerbeurzen als graadmeter hanteren. De Caravan Salon Düsseldorf 2018 mocht namelijk een recordaantal bezoekers noteren.

Recordaantal

De beurs was qua oppervlakte al groter dan ooit, en die investering werd beloond met een flinke groei in het bezoekersaantal. De 57e editie van de Caravan Salon werd bezocht door maar liefst 248.000 mensen. Dat is bijna 7% meer dan de 232.000 bezoekers van vorig jaar. Als deze stijging doorzet, en die kans is groot, dan zal volgend jaar de magische grens van een kwart miljoen bezoekers worden overschreden.

Veel interesse

Niet alleen de hoeveelheid bezoekers stemde tot tevredenheid, ook de interesse en koopbereidheid was naar wens. De meeste standhouders waren verheugd over de mate van interesse van de bezoekers en mochten dan ook menige mooie order noteren.

Veel nieuwe en jonge bezoekers

Opvallend is ook het aantal bezoekers dat deze beurs voor de eerste keer bezocht. Speciaal voor de beginnende kampeerders is er in één van de hallen een zogenaamde Starterwelt opgezet, waar zij met al hun vragen terecht konden. De organisatie was aangenaam verrast door het grote aantal jonge gezinnen dat de beurs bezocht.

Meer dan 2000 recreatievoertuigen

De 248.000 bezoekers van de Caravan Salon konden meer dan 2000 recreatievoertuigen bekijken, welke waren opgesteld in maar liefst 13 hallen, die een oppervlakte van meer dan 214.000 m² besloegen. Er waren meer dan 600 exposanten van over de hele wereld aanwezig.

Caravan Salon 2019

Voor wie het vast in de agenda wil noteren: de Caravan Salon 2019 vindt plaats van 31 augustus tot en met 8 september 2019.

Foto: © Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel