Caravan Salon 2020 gaat waarschijnlijk alsnog niet door

Caravan Salon 2020 gaat waarschijnlijk alsnog niet door

Caravan Salon 2020 gaat waarschijnlijk alsnog niet door

Het door laten gaan van een evenement waar normaal gesproken een kwart miljoen op af komt, is in coronatijd ondanks uitgebreide maatregelen misschien ook wel een onmogelijke uitdaging.

Het feit dat de Erwin Hymer Group en nog een aantal merken niet op de Caravan Salon 2020 niet aanwezig zal zijn, geeft uiteraard wat ruimte voor ‘social distance’ maar het blijft lastig. Maar het kan ook zijn dat de beurs vanwege overheidsmaatregelen niet door kan gaan.

Persconferentie

Vandaag heeft de minister-president van Beieren, Söder, op een persconferentie in München een uitgebreid versoepelingspakket voor Beieren aangekondigd. In dit verband gaf hij ook commentaar op grote evenementen. Hij vertelde dat kleinere evenementen zijn toegestaan, maar ook dat grote evenementen verboden blijven. Kleinere feesten en evenementen worden weer toegestaan in Beieren: Söder heeft aangekondigd dat vanaf maandag tot 50 personen binnen en tot 100 personen buiten worden toegelaten. Volgens de Rijkskanselarij geldt dit met name voor bruiloften, begrafenissen, verjaardagen, afstudeerceremonies en clubbijeenkomsten. Als de corona-situatie zich positief blijft ontwikkelen, kan dit aantal in twee weken tijd weer worden verhoogd, aldus Söder.

‘Grote evenementen ook na 31 augustus verboden’

Ook nam Söder alvast een voorproefje van de persconferentie over de landelijke verboden, die morgen wordt gehouden. Söder zei namelijk dat het landelijke verbod op grote evenementen, dat tot nu toe tot eind augustus van kracht was, wordt verlengd. Dat zou een streep trekken door de Caravan Salon 2020, want die wordt absoluut aangemerkt als ‘groot evenement’. Daar zal de organisatie ontzettend van balen want ze hebben ontzettend hun best gedaan om verregaande maatregelen te treffen om de veiligheid van standhouders en bezoekers te garanderen. Morgen weten we in ieder geval meer.

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillman

Like dit artikel
Tweet dit artikel