Caravan Salon 2020 mag toch gehouden worden

Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon 2020 mag toch gehouden worden

De organisatie van de Caravan Salon – de Messe Düsseldorf en het Caravaning Industrie Verband (CIVD) – zijn blij met de uitslag van de stemming op de conferentie van de Duitse federale en deelstaatregeringen. De vlag mag dus uit.

De Duitse overheid heeft besloten dat beurzen zijn toegestaan, mits men zich houdt aan de door de overheid voorgeschreven hygiëne- en beschermingsmaatregelen.

Hiermee neemt men een andere stellingname in dan de Nederlandse overheid. Op de website van het evenement verklaart men dan ook dat de Caravan Salon daadwerkelijk plaats kan vinden van 4 tot 13 september. Met de genomen maatregelen kan de organisatie ‘contacttracering’ op het beursterrein garanderen. Er is in nauwe samenwerking met de overheid een duurzaam hygiëneconcept ontwikkeld. Dit meldt Stefan Koschke, directeur van de Caravan Salon.

Maatregelen

Concrete maatregelen zijn onder meer de registratie van bezoekers, waardoor het mogelijk is om contacten te volgen. Tickets zijn dus alleen online beschikbaar. Ook de andere voornaamste aspecten van de genomen maatregelen zoals het beheer van het aantal personen, de naleving van de minimumafstand, de verplichting om maskers te dragen en de aanbeveling om handen te wassen en te desinfecteren, garanderen een veilig bezoek aan de Caravan Salon.

Koschke: “Dit zijn alle acties die de mensen de afgelopen weken al geleerd en geleefd hebben. Wij zullen het hygiëneconcept volledig en verantwoord implementeren en alles in het werk stellen om de veiligheid van onze bezoekers, exposanten, klanten, partners en medewerkers te waarborgen. Wij presenteren alle caravan- en camperliefhebbers een grote vakbeurs met passie en knowhow en maken de Caravan SaLon Düsseldorf ook dit jaar weer tot een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor de industrie.”

 

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel