Caravan Salon 2022: van 26 augustus t/m 4 september 2022, mét Preview Day

Caravan Salon 2022

Caravan Salon 2022: van 26 augustus t/m 4 september 2022, mét Preview Day

De grootste beurs op het gebied van recreatievoertuigen, de Caravan Salon, wordt groter dan ooit en opent binnenkort weer zijn deuren. Van 26 augustus t/m 4 september 2022 kunnen belangstellenden weer hun ogen uitkijken aan een enorme hoeveelheid campers, caravans en alles wat erbij hoort.

Bovendien heeft de Messe Düsseldorf, waar dit evenement traditiegetrouw plaats vindt, de beschikbare tentoonstellingsruimte uitgebreid met drie hallen. De producten van meer dan 600 exposanten zullen nu te zien zijn in maar liefst 16 hallen, die een totale oppervlakte van 250.000 vierkante meter hebben.

Meer dan 36 voetbalvelden

Die oppervlakte zegt misschien niet zo veel, maar als we dat omrekenen dan komt dat overeen met de oppervlakte van meer dan 36 voetbalvelden. Er is voor de exposanten dus nog meer ruimte om hun noviteiten te presenteren, en ook ruimte voor nog meer exposanten. Dat is, in een tijd waarin kamperen populairder is dan ooit, uiteraard een zeer welkome uitbreiding.

Drie extra hallen

Stefan Koschke, projectdirecteur Caravanning & Outdoor van Messe Düsseldorf: “We zijn zeer tevreden dat we erin geslaagd zijn om veel nieuwe bedrijven en talrijke repeaters van ons concept te overtuigen. De expositieruimte wordt uitgebreid met drie hallen. Dit betekent dat we de assortimenten van 600 exposanten presenteren op 250.000 vierkante meter in in totaal 16 hallen. Caravan Salon is de enige plek waar u het volledige merkenaanbod kunt zien en biedt daarmee een directe productvergelijking die ook alleen bij ons in Düsseldorf mogelijk is. We kijken vol optimisme en verwachting uit naar het evenement van dit jaar”

Preview Day

Een andere welkome uitbreiding is de Preview Day. Traditioneel is de vrijdag voordat de beurs de deuren voor consumenten opent, de dag dat de pers en vakbezoekers de beurs kunnen bezoeken. Dit jaar kunnen exposanten ook consumenten voor die dag uitnodigen, die op die eerste dag het beursterrein in een rustige sfeer kunnen verkennen. Stefan Koschke: “Met deze optie willen we de eerste vrijdag van de beurs verder ontwikkelen en tegelijkertijd onze exposanten toestaan ​​hun kopers selectief uit te nodigen. Dit creëert een professionele setting voor het bespreken van bestellingen, zakelijke uitwisselingen en netwerken”.

Nieuwe trends

Al meer dan tien jaar zijn vakanties met de camper en caravan gestaag populairder aan het worden. Daniel Onggowinarso, Managing Director van het Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD): “Vakanties met campers en caravans kennen al meer dan tien jaar een enorme en voortdurend groeiende populariteit. De pandemie versterkte vervolgens de trend naar individueel en bijna-natuur reizen. “Sinds reizen weer bijna onbeperkt mogelijk is, plannen mensen hun vakantie in volle vaart. Dit betekent dat een bezoek aan Caravan Salon des te meer de moeite waard is voor zowel caravanliefhebbers als nieuwelingen, omdat er geen andere plek is waar de bandbreedte van voertuigen en accessoires zo breed is en producten op zo’n hands-on manier kunnen worden ervaren.

Praktische informatie

De Caravan Salon 2022 wordt gehouden in de Messe Düsseldorf, van 26 augustus t/m 4 september 2022. De beurs is die dagen dagelijks geopend van 10-18 uur. Dagtickets kosten 18 euro in het weekend, 16 euro op werkdagen. Er zijn ook diverse kortingstickets, middagtickets en meerdaagse tickets verkrijgbaar. Dagkaarten voor de Preview Day voor volwassenen kosten 35 euro. De kaartverkoop is op het moment van schrijven nog niet geopend. Voor actuele informatie (ook over de overnachtingsmogelijkheden op P1/Caravan Center) en nieuws kun je kijken op www.caravan-salon.de.

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Like dit artikel
Tweet dit artikel