Caravan Salon 2023 toont de toekomst van reizen met de camper en caravan

Caravan Salon 2023, Düsseldorf

Caravan Salon 2023 toont de toekomst van reizen met de camper en caravan

Terwijl de zon de temperaturen soms al tot zomerse waarden stuwt en de zomervakantie bijna voor de deur staat, maakt de caravan- en camperindustrie zich alweer op voor de modellen van het volgende (2024) modeljaar.

Al die nieuwe 2024-modellen zijn te zien op de Caravan Salon 2023. Deze wordt gehouden van 25 augustus tot 3 september en is dé gelegenheid om de nieuwste generatie campers, buscampers, kampeerbusjes en caravans te bewonderen.

Dat kan, net als vorig jaar, in de 16 hallen en op het buitenterrein van de Messe Düsseldorf. Wie de beurs al eens bezocht heeft, weet dat dit niet zomaar een evenement is. De Caravan Salon is niet alleen een showcase van de nieuwste voertuigen en technologieën, maar ook een blik op de toekomst van de caravaning-industrie. Daarom is voor veel camper- en caravanliefhebbers de Caravan Salon het hoogtepunt van het jaar.

Een blik op de toekomst van ‘caravaning’

Of je nu een doorgewinterde caravaning-enthousiasteling bent of nieuw in de wereld van mobiel reizen, de Caravan Salon 2023 is een evenement dat je niet wilt missen. Het is een kans om de nieuwste innovaties te zien, te leren van experts in de industrie en te genieten van de fascinerende wereld van mobiel reizen. De Caravan Salon biedt een breed scala aan producten en innovaties, van technische apparatuur en accessoires tot reisbestemmingen en kampeerplaatsen.

Speciale dag voor de vroege vogels

Voor degenen die de nieuwste innovaties als eerste willen ervaren, is er de Preview Day op 25 augustus. Met een beperkt aantal tickets kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer de hallen verkennen en de nieuwste producten als eerste ervaren.

Groeiende interesse

Daniel Onggowinarso, directeur van het Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD), zegt dat de interesse in het fenomeen ‘caravaning’ (reizen met de caravan en/of camper) de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De coronapandemie heeft de prioriteiten van vakantiegangers verschoven, met een grotere nadruk op individualiteit, flexibiliteit en nabijheid van de natuur. Caravaning combineert al deze aspecten en trekt daarom steeds meer nieuwkomers aan. De Messe Düsseldorf GmbH en de Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD) hebben hun samenwerking daarom tot 2028 verlengd, wat een sterke toekomst voor de Caravan Salon in Düsseldorf garandeert.

Meer dan 700 exposanten

Voor het eerst in zijn 61-jarige geschiedenis heeft de vorige editie van de Caravan Salon Düsseldorf de grens van 700 exposanten doorbroken: 736 exposanten uit 34 landen vertegenwoordigden van 26 augustus tot 4 september 2022 bijna de volledige internationale caravaning. Hiermee is de beurs in Düsseldorf het grootste evenement ter wereld voor mobiele vrije tijd. In 16 beurshallen, ook dat was een record, werden recreatievoertuigen en uitrusting voor elke smaak en elk budget gepresenteerd. Naast campers, caravans en allerlei soorten en maten campervans omvatte het aanbod voertuigtechnologie, componenten en uitbouwdelen, tenten, stacaravans, caravaning- en kampeeraccessoires & uitrusting, outdoorkleding en uitrusting, toeristische bestemmingen en natuurgebieden, camping- en staanplaatsaanbiedingen.

Informatie

De Caravan Salon 2023, het grootste evenement voor caravaning en mobiel reizen, wordt gehouden in de Messe Düsseldorf (Duitsland) van 25 augustus tot 3 september 2023. Er is ook een Preview Day op 25 augustus voor degenen die de nieuwste innovaties als eerste willen ervaren. Tickets voor het evenement zullen eind juni in de verkoop gaan. Meer informatie en updates zijn te vinden op de officiële website van de Caravan Salon.

Foto: © Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Like dit artikel
Tweet dit artikel