Caravan Salon breidt aanbod uit met reizen, natuur en outdoor

Caravan Salon breidt aanbod uit met reizen, natuur en outdoorWe kunnen ons vanwege de coronapandemie misschien nog niet zo goed voorstellen dat er binnenkort weer een dergelijk groot evenement plaats kan vinden. Evengoed heeft de organisatie van de Caravan Salon goede hoop dat de editie van 2021 door kan gaan.

Vorig jaar ging de beurs ook door, het uitstel van een paar weken was toen precies genoeg om de beurs in de meest gunstige periode te kunnen organiseren. Uiteraard ging het wel gepaard met een uitgebreide reeks maatregelen.

Nu ook reizen, natuur en outdoor

Of dat dit jaar ook het geval is, moeten we nog even afwachten. Wat wel zeker is, is dat de organisatie het aanbod uit gaat breiden met reizen, natuur en outdoor. Dat wil zeggen dat men de beurs TourNatur, die normaal gesproken nagenoeg gelijktijdig met de Caravan Salon plaats vindt, in zijn geheel in de Caravan Salon gaat integreren. De Caravan Salon wordt dus een stuk veelzijdiger, wat een bezoekje des te interessanter maakt.

De kampeerliefhebbers kunnen op de Caravan Salon voortaan ook van alles zien op het gebied van wandelen, trekking, klimmen, mountainbiken of skiën. Deze activiteiten, zeker gecombineerd met het reizen met een camper of caravan zijn populairder dan ooit. Ze weerspiegelen het verlangen van mensen naar individuele reismogelijkheden. Deze trend, in combinatie met de zekerheid van het reizen met een eigen verblijf, is tijdens de pandemie nog sterker geworden. De caravan- en camperbranche rekent dan ook voor dit jaar met een verder groeiende interesse.

Synergie

Voor Messe Düsseldorf, de organisator van Caravan Salon en TourNatur, is dit synergie-effect voldoende reden om de opzet van de beurs deze nieuw vorm te geven. Projectleider Stefan Koschke licht toe: “Mensen, die hun vakantie in een camper of caravan doorbrengen, houden uiteraard ook van activiteiten en sporten in de buitenlucht. Afgelopen jaar vonden zij op TourNatur gedurende drie parallel aan Caravan Salon lopende beursdagen een passend aanbod. Binnenkort zullen de reis-, natuur- en outdoor-thema’s alle tien de beursdagen aan bezoekers gepresenteerd worden. Bovendien zal het portfolio van TourNatur geheel in de themawerelden Equipment & Outdour en Travel & Nature in Caravan Salon worden geïntegreerd.”

Ten gevolge hiervan presenteren vanaf dit jaar de aanbieders van caravan-, camper- en campingtoebehoren en outdoorkleding en -uitrusting hun aanbod samen met de hierboven genoemde nieuwe themawerelden. Tevens laten de segmenten kampeer- en outdoortoerisme hun bijzondere bestemmingen gemeenschappelijk aan de bezoekers zien.

Grootste keuze aan nieuwe campers en caravans

Uiteraard toont de Caravan Salon Düsseldorf ook in 2021 weer ’s wereld grootste keuze aan nieuwe campers en caravans. De bezoekers kunnen zich verheugen op een uiterst omvangrijk aanbod en het gehele voertuigenspectrum van compacte buscampers en familievriendelijke caravans en campers tot aan ruime, luxe recreatievoertuigen. Het aanbod wordt gecompleteerd door het segment Technology & Components, waarin de Europese en internationale toeleveranciers zich uitgebreid presenteren.

Foto: Messe Düsseldorf / Constanze Tillmann

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel