Caravan Salon Düsseldorf 2014

Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon Düsseldorf

DÜSSELDORF – De Caravan Salon in Düsseldorf bestaat al meer dan 50 jaar en is in die jaren uitgegroeid tot de grootste caravan- en kampeerautoshow ter wereld. Bijna alle Europese producenten uit de kampeerbranche zijn aanwezig en tonen in 9 hallen van de Messe Düsseldorf bijna 2000 recreatievoertuigen aan de meer dan honderdduizend bezoekers.

Dit jaar vindt de Caravan Salon Düsseldorf plaats van zaterdag 30 augustus tot en met zondag 7 september. Op vrijdag 29 augustus is er een speciale ‘vakdag’ voor de pers en beroepsmatige bezoekers.

Aanbod

Het aanbod is enorm, de meer dan 1000 verschillende voertuigen zijn er ook van merken en in uitvoeringen die we in Nederland niet zo vaak zien. Vooral op het gebied van campers, die Duitsland, Frankrijk en Italië immers veel populairder dan bij ons, is het aanbod enorm. Dat geldt ook voor mensen die zelf hun camper willen (in/om)bouwen, er zijn ook diverse stands met alle mogelijke inbouw- en ombouwsets aanwezig met de nodige demonstratiemodellen, uiteraard zijn er ook leveranciers met alle mogelijke accessoires en toebehoren aanwezig.

Nieuwe modellen modeljaar 2015

Bezoekers van de Caravan Salon krijgen naast een goede indruk van wat er in Europa op het gebied van caravans, campers en accessoires te koop is, ook de gelegenheid om als eerste de nieuwe voertuigen van modeljaar 2015 te bewonderen. De meeste Europese caravan- en camperproducenten tonen hun nieuwe caravan- en campermodellen meestal voor het eerst op de Caravan Salon aan het publiek.

Overnachten op het Caravan Center

Als je één dagje Caravan Salon niet genoeg vindt, zou je kunnen overwegen om op het terrein van de Caravan Salon te overnachten in je caravan of camper. Er wordt ieder jaar namelijk een groot Caravan Center ingericht, een grote, tijdelijke camperplaats met plaats voor duizenden caravan en campers. Omdat de voorzieningen daar beperkt zijn dient je camper of caravan dus wel  geheel ‘zelfvoorzienend’ te zijn. Omdat je vanaf de Messe Düsseldorf prima met het openbaar vervoer naar het centrum van Düsseldorf kunt, zou je je bezoek aan de Caravan Salon ook kunnen combineren met een dagje Düsseldorf.

Meer informatie vind je uiteraard op de website van de Caravan Salon.

(Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann)

Like dit artikel
Tweet dit artikel