Caravan Salon Düsseldorf 2015

Caravan Salon

Enorm aanbod recreatievoertuigen op de Caravan Salon

DÜSSELDORF – In de meer dan 50 jaar dat de Caravan Salon Düsseldorf bestaat is het evenement uitgegroeid tot de allergrootste caravan- en kampeerautoshow ter wereld. Vorig jaar was zelfs sprake van een bezoekersrecord (192.000) zodat het niet lang meer zal duren voordat de magische grens van tweehonderdduizend bezoekers zal worden bereikt.

Niet voor niets zijn op deze tentoonstelling nagenoeg alle Europese producenten uit de caravan-, camper en kampeerbranche aanwezig. De Messe Düsseldorf stelt dit jaar zelfs 10 hallen beschikbaar om de bijna 2000 recreatievoertuigen te presenteren.

Dit jaar vindt de Caravan Salon Düsseldorf plaats van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september. De pers en beroepsmatige bezoekers kunnen een dag eerder, namelijk op vrijdag 28 augustus al de speciale ‘vakdag’ bezoeken.

Modellen 2016

Wie op zoek is naar een nieuwe caravan, camper of tenttrailer heeft op de Caravan Salon de eerste gelegenheid om de 2016 modellen te zien. De Caravan Salon is voor de meeste producten namelijk de start van het nieuwe modeljaar. De nieuwe 2016 modellen, die dan worden getoond, worden vanaf het daaropvolgende najaar geproduceerd en om vanaf eind 2016 te kunnen worden geleverd.

Aanbod

In de 10 hallen vinden we enorm aanbod aan recreatievoertuigen. Het aanbod aan accessoires en toebehoren is er overigens wat minder dan we van bijvoorbeeld de Caravana en Kampeer & Caravan Jaarbeurs gewend zijn. Onder de voertuigen zijn ook een groot aantal voor ons Nederlanders minder bekende merken en uitvoeringen wat een bezoekje zeker de moeite waard maakt. Voor wie zelf een camper wil bouwen is het goed om te weten dat er diverse stands met alle mogelijke inbouw- en ombouwsets alsmede demonstratiemodellen zijn. Bovendien is er in hal 12 en 15 een enorme diversiteit aan buscampers aanwezig waar absoluut de nodige informatie en met name inspiratie te vinden is.

Met de caravan of camper overnachten op het Caravan Center

Wie de Caravan Salon meerdere dagen zou willen bezoeken, kan eventueel overnachten op het terrein van de Caravan Salon. Er wordt ieder jaar namelijk een groot Caravan Center ingericht, een grote, tijdelijke camperplaats met plaats voor duizenden caravan en campers. De voorzieningen zijn er beperkt, je camper of caravan dient daar geheel ‘zelfvoorzienend’ te zijn. Het is er altijdheel gezellig, je staat er immers tussen duizenden gelijkgestemden. Ook een dagje Düsseldorf is vanaf de Messe Düsseldorf prima te doen, je bent met het openbaar vervoer in no-time in het centrum van Düsseldorf.

Uitgebreide informatie vind je op de website van de Caravan Salon.

(Foto: Messe Düsseldorf)

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel