Caravan Salon Düsseldorf 2022 breekt alle records

Caravan Salon Düsseldorf 2022

Caravan Salon Düsseldorf 2022 breekt alle records

De regen aan records begon al voordat de Caravan Salon 2022 de deuren opende: een recordaantal exposanten, dat zijn producten en/of diensten kon presenteren op een beursvloer die groter was dan ooit tevoren.

Daar komt, nu de organisatie de balans opmaakt, nog een record bij: het aantal bezoekers overtrof het oude record uit 2019 met meer dan 20 procent. De beursorganisatie mag dan ook meer dan tevreden zijn.

Populairder dan ooit, maar ook genoeg uitdagingen

Natuurlijk, na de twee jaar dat de beurs weliswaar doorgang kon vinden maar waarbij de bezoekersaantallen vanwege de coronamaatregelen geringer waren, kon je een inhaalslag verwachten. Niet alleen wat de bezoekers betreft, maar ook de exposanten. Er waren op de Caravan Salon 2022 namelijk buitengewoon veel interessante noviteiten te zien. Maar er waren ook remmende factoren: de caravaningindustrie heeft te maken met te maken met oplopende levertijden vanwege een tekort aan basisvoertuigen, onderdelen, materialen en personeel. Ook de oplopende inflatie is een remmende factor, evenals de stijgende rente. De dreiging van een recessie ook. Deze branche wordt niet voor niets beschouwd als de graadmeter voor de economie. Daarom zal de ontwikkeling van de caravanbranche met argusogen worden gevolgd.

Record na record

Ondanks een aantal onzekere factoren is de Caravan Salon 2022 uitgepakt tot een ongekend succes. In 2019 mocht de beursorganisatie een recordaantal bezoekers van 195.000 noteren. Dit jaar werd bevestigd dat kamperen en caravaning nog steeds “booming business” zijn. Na het sluiten van de deuren kon de organisatie van de Caravan Salon 2022 bevestigen dat de beurs door een recordaantal bezoekers mocht noteren. Dit keer maar liefst 235.000 bezoekers. Na het record aantal exposanten dus nog een record voor de Caravan Salon.

De organisatie van de Caravan Salon, die als vanouds in handen was van de Messe Düsseldorf en de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD), zijn meer dan blij met het geweldige resultaat. “Ondanks een economisch uitdagende setting, is het ons gelukt om bezoekers aan te trekken met een bovenmatige interesse in deze vakantievorm en daarnaast met concrete aankoopintenties kwamen. Wat vooral opviel, was de uitstekende sfeer tijdens de hele beurslooptijd, waarbij de passie voor de mobiele vrije tijd ieder moment merkbaar was. Alleen Caravan Salon weerspiegelt de complete, veelzijdige wereld van de caravaning,” vat Erhard Wienkamp, directeur van Messe Düsseldorf samen.

Die 235.000 bezoekers kwamen uit 72 landen. Zij konden tijdens de 10 dagen van de Caravan Salon 2022 in 16 beurshallen informatie vergaren over 736 exposanten uit 34 landen. De Caravan Salon heeft als vanouds een internationaal karakter en dat werd dit jaar nogmaals bevestigd.

Volgend jaar

Wie de Caravan Salon niet heeft kunnen bezoeken: niet getreurd: volgend jaar vindt de 62ste editie van de Caravan Salon Düsseldorf plaats van 26 augustus tot en met 3 september 2023. De ‘preview day’ is op 25 augustus. Er zijn de komende tijd ook de nodige kampeerbeurzen in Nederland, zoals de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, die van 5 t/m 9 oktober plaats vindt.

 

Foto’s: Messe Düsseldorf / Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel