Caravan Salon Düsseldorf 2024: Vernieuwde indeling belooft nog meer kampeerplezier

Caravan Salon Düsseldorf 2024

Caravan Salon Düsseldorf 2024: Vernieuwde indeling belooft nog meer kampeerplezier

De Caravan Salon Düsseldorf 2024 staat nog niet direct voor de deur, deze beurs start immers pas eind augustus. Maar hij belooft ook dit jaar weer een waar kampeerspektakel te worden. Met meer dan 700 exposanten uit de hele wereld, die hun nieuwste modellen en innovaties presenteren, is deze beurs een must-visit voor elke kampeerliefhebber.

Voor de editie van dit jaar heeft de organisatie de indeling van de hallen vernieuwd. Dit om de beurs nog overzichtelijker en aantrekkelijker te maken. Laten we eens kijken wat er allemaal te ontdekken valt in de zestien hallen én op het buitenterrein van de Messe Düsseldorf.

Overzicht van de hallen in Düsseldorf

In de hallen van de Messe Düsseldorf vind je een breed scala aan producten en diensten, voornamelijk campers en caravans, maar ook veel accessoires en de nodige kampeeruitrusting.

  • Hallen 1, 4, 6, 7a, 9 – 12, 16, 17: Het hart van de beurs, gewijd aan campers en caravans. Hier vind je, per merk bij elkaar, de nieuwste modellen, innovaties en trends op het gebied van recreatievoertuigen.
  • Hal 3: Equipment & Outdoor biedt nu een nog groter aanbod en is dé plek voor kampeerliefhebbers die op zoek zijn naar de perfecte uitrusting voor hun avonturen. Denk aan tenten, vouwwagens, daktenten en allerlei handige accessoires.
  • Hal 5: In Premium vind je de meest luxe en exclusieve campers en caravans, met hoogwaardige afwerking en de nieuwste technologieën.
  • Hal 7: Onder de noemer Travel & Nature biedt deze hal inspiratie voor jouw volgende kampeeravontuur, en is dé plek voor kampeerders die op zoek zijn naar inspiratie voor hun volgende avontuur. Hier vind je informatie over nationale en internationale kampeerbestemmingen, campings en camperplaatsen. Op het podium Travel & Nature CONNECTED kun je genieten van entertainment en presentaties over bestemmingen en vrijetijdsactiviteiten.
  • Hallen 13 en 14: Technology & Components is de plek voor technische snufjes en innovaties. Hier vind je alles op het gebied van onderdelen, accessoires en systemen voor campers en caravans.

Starter Welt en Doe-Het-Zelf-Avontuur – Voor beginnende en gevorderde kampeerders

Indeling Caravan Salon Düsseldorf 2024Ben je nieuw in de kampeerwereld of wil je graag zelf aan de slag met het bouwen of ombouwen van je camper? Dan zijn de Starter Welt en het Doe-Het-Zelf-Avontuur op het buitenterrein de plekken waar je moet zijn. Hier krijg je onafhankelijk advies en praktische tips van experts. De Starter Welt en het Doe-Het-Zelf-Avontuur bevinden zich op het buitenterrein tussen de hallen.

B2B-conferenties en avondevenementen – Kennisdeling en netwerken voor professionals

Voor professionals in de kampeerbranche biedt de Caravan Salon Düsseldorf een uitgebreid programma met conferenties en avondevenementen. Onderwerpen als duurzaam toerisme, innovatieve kampeerconcepten en digitalisering staan centraal. Een ideale gelegenheid om te netwerken met collega’s en nieuwe inzichten op te doen.

Entertainmentprogramma en Caravan Center – Een onvergetelijke beurservaring

Naast de vele stands en presentaties is er op de Caravan Salon Düsseldorf ook genoeg te beleven. Geniet van het entertainmentprogramma met de Traumtouren-Kino, de European Outdoor Filmtour, het e-bike-parcours en leuke activiteiten voor kinderen. En kom je met je eigen camper? Dan kun je als vanouds terecht op het Caravan Center, de grootste camperplaats van Europa met 3.500 staanplaatsen.

Het kan dus niet anders of de Caravan Salon Düsseldorf 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die van kamperen houdt. Met een vernieuwde indeling, een uitgebreid aanbod en talloze activiteiten is er voor elk wat wils. De beurs wordt trouwens gehouden van 31 augustus t/m 8 september 2024, met de vak/persdag en de ‘preview day’ op 30 augustus. Meer informatie en tickets kun je kijken op caravan-salon.de.

Foto’s: Messe Düsseldorf / Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel