Caravan Salon Düsseldorf

kampeerzaken.nlAfgelopen zaterdag opende de vijftigste editie van de Caravan Salon in Düsseldorf haar deuren voor het publiek.

 

Uiteraard is er ook dit jaar weer veel nieuws te zien. Onze redactie bezocht afgelopen vrijdag de vakdag en maakte een korte impressie.


 

Jubileum

In het kader van het 50 jarig bestaan van de beurs zijn er op diverse plekken antieke kampeermiddelen op gesteld, zoals deze kleine minicamper en een Tabbert caravan met twee deuren en een bijzondere indeling: voorin de zitkamer, achterin de slaapkamer en in het midden een aparte keuken en badkamer.

 

Even verderop staat een mooie Airstream te glimmen. Maar ook diverse bedrijven hebben wat te vieren, in het kader van het 65e jubileum heeft HRZ Reisemobile een mooie oude VW camper op de stand staan.

 

Knipoog naar het verleden

Retro blijft in, zo vinden we in Düsseldorf de welbekende T@b caravan in een witte uitvoering, en is bij Knaus een succesnummer van vroeger, het Schwalbennest, aanwezig.

 

Wie het kleine niet eert…

Zoals ieder jaar vinden we op de Caravan Salon de meest uiteenlopende kampeermiddelen. Deze compacte buscamper van Spacecamper heeft bijvoorbeeld een bijzondere, naar boven scharnierende deur aan de linkerzijde. maar uiteraard staan er ook heel exclusieve campers waar je zo maar even een personenwagen in kunt rijden. En die personenauto, die krijg je er soms zelfs bij cadeau, en niet alle campers zijn trouwens zo duur.

 

En verder…

Verder zagen we een barbecue die je in een handomdraai uit de camper kunt klappen, een innovatieve caravan die op een slimme manier heel klein kan worden ingeklapt, meer aandacht voor langere bedden waarbij ook de hefbedden een flink stuk ruimer worden, campers met wel 2 garages of een indrukwekkende rij serviceluiken.

 

Een camper kan ook wel eens een stukje varen, terwijl wij deze caravan tippen als de toekomstige Caravan van het Jaar. Neerlands’  trots Doréma heeft haar stand trouwens geheel in Mondriaan stijl ingericht, een hele verfrissing tussen de meestal neutraal gekleurde voortenten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel