Caravan Salon Düsseldorf blijft records boeken

Caravan Salon Düsseldorf  2017

Caravan Salon Düsseldorf blijft records boeken

DÜSSELDORF – Uiteraard heeft het alles met de almaar stijgende belangstelling voor kamperen én met de herstellende economie te maken, maar het blijft een feit dat ook de 2017 editie van de Caravan Salon in Düsseldorf een record aantal bezoekers mocht ontvangen.

De grootste tentoonstelling ter wereld op het gebied van caravans, campers en alles wat daarbij hoort, werd door maar liefst 232.000 bezoekers bezocht. Hiermee werd het niet alleen qua oppervlakte de grootste Caravan Salon ooit.

Ook het vorige record aantal bezoekers, dat vorig jaar werd genoteerd, werd namelijk met een groot verschil verbroken. Toen bezochten ‘slechts’ 203.500 bezoekers de Caravan Salon. Maar ook daarmee was men uiteraard al zeer verheugd.

Opvallend is ook het aantal mensen dat de beurs voor het eerst bezocht, Dat aantal is namelijk met maar liefst 35% gestegen. Dit zijn voor een groot deel beginnende kampeerders. Het speciaal voor hen ingerichte paviljoen ‘StarterWelt’, waar ze met al hun vragen over kamperen terecht konden, werd dan ook druk bezocht. Veel van de bezoekers, namelijk zo’n 60%, had serieuze koopplannen. Dat kunnen de exposanten beamen, want een groot aantal van hen kon terugkijken op een uiterst succesvolle aanwezigheid op de Caravan Salon, waar ze menige opdracht mochten noteren. Wat verder opviel, was het feit dat de ‘vakdag’ ook veel werd bezocht door bezoekers van de andere continenten. Niet alleen uit Azië, waar traditiegetrouw vrij veel professionele bezoekers vandaan komen, maar ook uit andere werelddelen. Zo waren er bijvoorbeeld ook veel bezoekers uit de Verenigde Staten en uit Australië.

Op de Caravan Salon presenteerden ruim 600 exposanten in totaal meer dan 2100 recreatievoertuigen. Zij konen daarvoor beschikken over een beursvloer die, verdeeld over 13 hallen, een oppervlakte van maar liefst 214.000 m² besloeg.

De volgende editie van de Caravan Salon vindt plaats van 25 augustus tot en met 2 september 2018. De vakdag is zoals gebruikelijk een dag eerder, op 24 augustus.

Like dit artikel
Tweet dit artikel