Caravan Salon Düsseldorf maakte verwachtingen waar

bezoekers op de Caravan Salon 2016

Recordaantal bezoekers op de Caravan Salon 2016

DÜSSELDORF – De verwachtingen waren hooggespannen op de Messe Düsseldorf. Er waren meer exposanten dan ooit, en ook qua vloeroppervlakte was de Caravan Salon dit keer nóg groter.

En toen kwam het mooie weer, en men vreesde dat de temperaturen van 30 graden en hoger veel geïnteresseerden ervan zou weerhouden om een bezoek aan de Caravan Salon te brengen. Niets bleek minder waar.

Ondanks de buitengewoon zomerse temperaturen, die niet meteen uitnodigen om een beurs te bezoeken, kon de Messe Düsseldorf melden dat de Caravan Salon 2016 met 203.500 bezoekers de beste in de geschiedenis is. De beurs heeft de verwachtingen van de organisator en vooral ook de verwachtingen van de exposanten meer dan vervuld, aldus Joachim Schäfer, de tevreden directeur van Messe Düsseldorf GmbH. De talrijke noviteiten, sterke bezoekersaantallen en uitstekende verkoopcijfers benadrukten de leidende positie van ’s werelds grootste beurs voor campers en caravans.

Caravaning is weer booming

De laatste Caravan Salon heeft op indrukwekkende wijze bevestigd dat de vakantievorm ‘caravaning’ en de gehele branche booming is, en massa’s mensen in alle leeftijdsfasen aanspreekt. Joachim Schäfer vond de Caravan Salon 2016 een uitstekend evenement met goede zakendeals, prima verkoopcijfers en een geweldige stemming. Vooral tijdens het tweede weekend was er een grote toestroom van bezoekers. Opvallend daarbij was ook het groot aantal bezoekers dat voor de eerste keer naar de beurs kwam, namelijk 34 procent.

Hij vervolgt: “Individualiteit, de drang naar vrijheid, activiteiten in de natuur en bovenal de wens naar onbekende regio’s en steden zijn de ingrediënten die deze vakantievorm zo fascinerend maken”.

Ook de 3500 plaatsen van Caravan Center, de overnachtingsplaats op de beursparkeerplaats P1, waren gedurende de hele looptijd van de beurs volgeboekt.

Wie het alvast wil weten: de Caravan Salon Düsseldorf 2017 vindt plaats van 25 augustus (vakbezoekers- en mediadag) tot en met 3 september 2017.

 

Foto: © Messe Düsseldorf/ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel