Caravan Salon Düsseldorf zonder Umweltsticker bereikbaar

kampeerzaken.nlWellicht niet bij iedereen bekend, maar met ingang van 1 januari 2008 is in Duitsland een milieusticker verplicht voor voertuigen in aangewezen milieuzones (´Umweltzonen´).

 

Daarmee moet u kunnen aantonen dat uw auto aan bepaalde milieunormen voldoet. Heeft de auto die zone niet, dan mag men die zone (zonder het risico van een bekeuring en boete) niet in. Ook Düsseldorf heeft sinds begin dit jaar een Umweltzone. Gelukkig valt het Düsseldorf Messegelände, waar de Caravan Salon wordt gehouden, buiten de Umweltzone.


 

Dat geldt ook voor de bij de Caravan Salon behorende camperplaats aan de Tonhallenufer. Ook de Campings Unterbacher See, Lörick en Meerbusch-Langst zijn gewoon zonder milieusticker bereikbaar.

 

Maar mocht u een bezoekje aan de Caravan Salon willen combineren met een bezoekje aan het centrum van Düsseldorf, dan dient u dus wel met deze zone rekening te houden. U dient de milieusticker bijtijds aan te vragen, meer informatie over Umweltzones en stickers vindt u op de website van de TÜV Nord . Een plattegrond en informatie over de Umweltzone in Düsseldorf staat op de website van de stad Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel