Caravan Salon: ook in 2018 de allergrootste in zijn soort

Caravan Salon 2018

Caravan Salon: ook in 2018 de allergrootste in zijn soort

Wie de Caravana en Kampeer & Caravan Jaarbeurs groot vindt, zou toch eens een kijkje op de Caravan Salon in Düsseldorf moeten nemen. Deze beurs is nog groter dan beide Nederlandse kampeerbeurzen tezamen.

Maar de Caravan Salon is ook anders opgezet. Waar de Nederlandse beurzen ook erg gezellig zijn omdat er ook heel veel ‘bijhandel’ wordt verkocht en er ook een groot aantal stands met campings en toeristische informatie is, draait het bij de Caravan Salon vooral om de caravans en campers zelf.

Dat heeft zijn voordelen voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuw recreatievoertuig. Je vindt in Düsseldorf nagenoeg alle beschikbare modellen en indelingen, en dat van nagenoeg alle bekende Europese merken. In totaal beslaat de beurs maar liefst 13 hallen met een totale oppervlakte van 214.000 m². In die hallen vind je meer dan 600 exposanten, 130 merken caravans en campers en meer dan 2100 recreatievoertuigen.

Omdat het ‘modeljaar’ rond 1 september begint, is de Caravan Salon voor de meeste exposanten ook de traditionele start van het modeljaar zodat ze hier echt al hun noviteiten presenteren. Er staan ook caravans en (met name) campers die niet eens te koop zijn in Nederland. Als je er iets ziet wat je niet al te bekend voorkomt kan het daarom geen kwaad om op de stand even na te vragen hoe het met de verkrijgbaarheid zit. Wat je in Düsseldorf ook in grote mate vindt, dat zijn de meer ‘technische’ accessoires. De beschikbare hoeveelheid standruimte daarvan is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Startende kampeerders kunnen er terecht in een speciale hal op het binnenterrein, ‘Starterwelt’ geheten.

De Caravan Salon 2018 vindt plaats van 25 augustus tot en met 2 september. De pers en zakelijke bezoekers kunnen op 24 augustus terecht op de speciale vakdag. Een dagkaart kost bij de kassa 18 euro, online kaarten kosten 15 euro en zijn 2 dagen geldig. Voor kinderen, scholieren en studenten gelden lagere tarieven.

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Like dit artikel
Tweet dit artikel