Caravan Salon vandaag van start gegaan

Caravan Salon 2020

Caravan Salon vandaag van start gegaan

Wat we tijdens de lockdown nog niet voor mogelijk hadden gehouden, is vandaag gebeurd. De Caravan Salon Düsseldorf, ’s werelds grootste caravan- en camperbeurs, opende haar deuren.

Er ontbreken weliswaar een aantal prominente exposanten op de Caravan Salon, maar de editie van 2020 is evengoed een bezoekje waard. De organisatie garandeert de veiligheid van de bezoekers middels een streng hygiëneprotocol.

Dat betekent onder anderen afstand houden en geen handen schudden, verplicht online registreren en reserveren, en ook mondkapjes. Maar laten we niet vergeten dat zelfs het beste hygiëneprotocol geen 100% garantie biedt. De bezoekers, exposanten en dienstverleners op de beurs lopen nog steeds een risico op besmetting met het coronavirus. Wie dat geen beletsel vindt zal zijn ogen uitkijken op ’s werelds grootste beurs voor campers, caravans, accessoires en aanverwante diensten. De beurs is dagelijks van 10 tot 18 uur geopend van 4 tot en met 13 september. Met 350 exposanten (vorig jaar: 650) is het aanbod evengoed enorm. Bovendien hebben de exposanten nu des te meer ruimte tot hun beschikking zodat je alles op je gemak kunt bekijken.

Kamperen nog steeds enorm in trek

“De belangstelling voor vrijetijdsvoertuigen, accessoires en diensten is al jaren enorm en is zelfs in de Corona-crisis niet gestopt. Integendeel, we zien dat de populariteit van caravanning als vakantievorm toeneemt, vooral in de huidige situatie, en veel nieuwe klanten aantrekt”, zegt Daniel Onggowinarso, Managing Director van het Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD). “Campers en caravans zijn vooral emotionele producten. Potentiële klanten willen het voertuig zien en aanraken voordat ze een aankoopbeslissing nemen, dat kan niet digitaal. De overtuigingskracht van echte presentaties versnelt het besluitvormingsproces aanzienlijk. We zijn dan ook blij dat we de exposanten een podium kunnen bieden voor hun nieuwe producten en innovaties, zeker nu in deze uitzonderlijke situatie”.

Trends

De Caravan Salon is normaal gesproken het moment waarop de caravan- en camperproducenten hun nieuwe innovaties en producten presenteren. Een trend blijft het ‘netwerken’ van de verschillende componenten in het voertuig. Ook de behoefte aan comfort neemt nog steeds toe, al heb je in een moderne camper of caravan eigenlijk nog maar weinig te wensen. De fabrikanten bedenken steeds meer nieuwe indelingen en uitrustingsopties om de voertuigen te configureren volgens individuele behoeften en voorkeuren.

Bij de campers zijn de compacte modellen nog steeds erg populair. Ze zijn makkelijk om mee te rijden, bieden een maximale wendbaarheid en zijn verkrijgbaar voor instapprijzen. Daarmee spreken ze vooral jongere doelgroepen en nieuwkomers aan. Ook zien we steeds meer slimme en ruimtebesparende opbergmogelijkheden, en allerlei innovatieve manieren om de voertuigen uit te breiden.

Tweewielers in hal 16

Kampeervakanties zijn vooral populair onder actieve vakantiegangers. De speciale show “Caravaning & Bike” op de Caravan Salon van dit jaar laat daarom voor het eerst zien hoe goed vrijetijdsvoertuigen en fietsen elkaar aanvullen. Ook e-bikers en motorliefhebbers komen aan hun trekken, want er worden ook gemotoriseerde tweewielers in de beurshallen gepresenteerd. Transportoplossingen voor de verschillende fietsen en andere uitrustingen ronden het aanbod van producten voor tweewielers af.

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel