Caravantraining: iedereen kan leren rijden met de caravan

kampeerzaken.nlOp stap gaan met de caravan is voor veel mensen de ideale vakantie. Gaan en staan waar je wilt, slapen in je eigen bed, wonen tussen je eigen spulletjes. Alleen het rijden en manoeuvreren met zo’n stevige aanhanger achter de auto vinden veel mensen nog wel eens ‘een heel gedoe’.

 

De oplossing: samen gedurende een halve dag een BOVAG Caravantraining volgen. Na het volgen van zo’n caravantraining gaan al die speciale manoeuvres een stuk makkelijker en vertrouwder.


 

Wat houdt die caravantraining in?
Met een BOVAG Caravantraining – overal in het land te volgen bij speciaal opgeleide rij-instructeurs – leren chauffeur en ‘bijrijder’ samen hoe ze veilig op pad gaan met de caravan. Aankoppelen, spiegels afstellen, beladen, achteruit rijden, manoeuvreren, het ‘andere’ gedrag van de auto-met-aanhanger: dit en nog veel meer komt aan de orde als de instructeur met chauffeur en (vakantie)partner aan de slag gaat. Theorie, maar vooral ook veel praktijk met de eigen auto-caravan combinatie. Want daarmee trekt u straks immers de wereld in!
 

Veilig gevoel
Het belangrijkste doel van de BOVAG Caravantraining is dat chauffeur en passagier met een veilig gevoel op pad gaan. Geen angst meer om te rijden, in te halen, de caravan op zijn plaats te zetten. Na de Ccaravantraining hebben deelnemers antwoorden op allerlei vragen. Staan de spiegels goed, kan ik wel achteruit rijden als het ineens moet, hoe krijgen we de caravan op zijn plek, is de caravan wel goed beladen? Zeker in de vakantie is er geen plaats voor een onveilig gevoel en onnodige twijfels.
 

Maatwerk
De BOVAG Caravantraining gaat uit van teamwork: een chauffeur en een bijrijder die meekijkt, aanwijzingen geeft, assistentie bij manoeuvres verleent. Natuurlijk kunnen chauffeur en bijrijder tijdens de training ook van plaats wisselen. De halve dag BOVAG Caravantraining bevat alle noodzakelijke informatie om samen met de caravan op stap te kunnen gaan. Maar er is ook ruimte voor maatwerk. Er kan bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan een partner zonder caravanervaring die wil kennismaken met ‘het caravangevoel’ in de auto, extra aandacht voor achteruitrijden of het parkeren in een stalling.
 

Certificaat
De BOVAG Caravantraining wordt afgesloten met een evaluatie. Om alles thuis nog eens rustig na te lezen krijgen de deelnemers de cursusinhoud met veel extra tips op papier mee naar huis. Als beloning voor de investering in tijd en geld ontvangt elke deelnemer tenslotte ook een BOVAG-certificaat.
 

BOVAG Rijscholen met Caravantraining
Wij hebben op onze zustersite Caravans.net een overzicht van alle BOVAG Rijscholen die de BOVAG Caravantraining geven voor u samengesteld, per provincie gerangschikt

Like dit artikel
Tweet dit artikel