Koeien eruit, vouwwagens erin

Veel caravanbedrijven in Nederland zijn ontstaan vanuit een boerenbedrijf. Zo verging het ook boer Wim Breekelmans. In 1961 verloor hij bij de aanleg van de A58 (traject Oirschot-Eindhoven) een groot deel van zijn landbouwgrond. Hij hield slechts een hectare over. Maar het legde wel de kiem voor Campingfarm Breekelmans.

kampeerzaken.nlDe directeur van Travelsleeper Nederland passeerde in 1962 de nieuwe autoweg en zag de nabij liggende boerderij. Hij klopte bij Breekelmans aan en vroeg: ‘Boerke, wil je geen vouwwagens verkopen? Ik zet er hier twee neer en je hoeft ze pas te betalen als je ze verkocht hebt.’ Dit verliep zo voorspoedig dat de koeien de boerderij uitgingen en de vouwwagens erin: de stal werd showroom.  Zo ontstond ruim 50 jaar geleden aan de Beerseweg in Oirschot Campingfarm Breekelmans. Na het ter ziele gaan van Travelsleeper voerde Breekelmans nog even Lely Caravans alvorens in 1977/78 het dealerschap van Adria te verwerven.


 

Het Brabants echtpaar Noud en Roos Schellens zijn in 1968 op zoek naar een geschikte locatie om een eigen zaak op te starten. Omdat Wim Breekelmans geen opvolger heeft, wordt het bedrijf met Adria als vertegenwoordigd merk overgenomen. Dit is de start van Caravan Extra. De familie Schellens heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. In 1991 wordt een nieuwe showroom gebouwd en komt er op de plaats van de boerderij parkeer- en showruimte.

kampeerzaken.nlIn de loop van de jaren heeft Caravan Extra ook de merken Elddis, Chateau en Homecar gevoerd. In 2004 komt zoon Nick in de zaak en betrekt het bedrijf een dependance aan de Bestseweg waar de merken Eriba en LMC gevoerd gaan worden.  Door het faillissement van Chateau en Homecar worden in 2007 de merken Eriba en LMC in de hoofdvestiging ondergebracht waar de bestaande showroom met een extra verdieping wordt uitgebreid.

Daar heeft het bedrijf nu nog steeds de drie merken uit het Hymerconcern: Eriba, LMC en al 15 jaar Dethleffs. In 2014 bestaat Caravan Extra 25 jarig en dit willen ze groots gaan vieren. 

Meer informatie: www.caravanextra.nl. Op Tweede Paasdag is het bedrijf van 11.00 tot 16.00 uur. geopend.
 

Tiny Kennis

Like dit artikel
Tweet dit artikel