Op zoek naar de ultieme kampeerbelevenis op Caravana 2014

Arto Lamborghini

Alleen het prijskaartje was onderwerp van gesprek tussen bezoekende stellen

LEEUWARDEN – Caravana 2014 telde 51.902 bezoekers. Eropuit met camper, caravan of tent is volgens de kampeerbeurs ongekend populair. Welke primeurs brengen de ultieme kampeerbelevenis?

Het was een beurs van primeurs. Voor de Caravisio, de caravan van de toekomst van Knaus, stond een meterslange rij. Een veranda met openslaande deuren, maar ook een keramische kookplaat op gas: hiermee krijg je het gevoel van vrijheid écht. “De Caravisio is volledig te bedienen via de iPad”, vertelt Ron Vermeule van Knaus Tabbert. “De innovaties in deze Caravisio zullen de mensen terug gaan zien in onze modellen”, aldus Vermeule, “Maar helaas gaat het model niet in z’n geheel in productie.”

Caravisio
Veranda en openslaande deuren van de Caravisio trekken veel belangstelling

 

Caravan op vier wielen

Even verderop is het dringen rond de dissel van de gloednieuwe Casara, de caravan met een dubbel voorwiel. Bezoekers willen het naadje van de kous weten, want hoe zit het met de wegligging? “Met dit model heb je nooit meer problemen met beladen en bovendien geeft de meedraaiende vooras een geweldige wegligging”, verzekert Ron van Eeuwijk van Casara.

Aanschaf van een nieuwe camper of caravan

De lange rijen voor de nieuwste vindingen zijn opvallend. Leo Diepenmaat, voorzitter van de KCI en verantwoordelijk voor de verkoop van Dethleffs LMC en Sunlight in de Benelux bevestigt: “Lange tijd hebben we ons als leveranciers misschien teveel geconcentreerd op de indeling en nog meer functionaliteit in het interieur. Met echte innovaties kunnen we kampeerders interesseren voor de aanschaf van een nieuwe camper of caravan. Dat zien we bevestigd in de belangstelling voor het frisse interieur van onze nieuwe Dethleffs c*go en het vrolijke gepimpte exterieur van de Sunlight.”

Omkleden in de voortent

De houten Kulba 2014 en de aluminium Gobanna 1200 leken te strijden om het predikaat ‘kleinste caravan’. De beide primeurs op Caravana kun je rekenen tot de mini-caravans. Ze bestaan bijna helemaal uit een tweepersoonsbed, terwijl de keukenunit via de achterklep te bereiken is.

Kulba 2014

De Kulba 2014: klein maar fijn

Ruud Albers wijst op de voortent, wanneer Kampeerzaken.nl zich afvraagt hoe je je omkleedt in zo’n kleine caravan. Albers, die de Gobanna sinds 2009 op de markt brengt, weet dat zijn caravan niet de doorsnee kampeerder trekt. “Wij richten ons op een onafhankelijke geest die het ultieme gevoel van vrijheid zoekt.”

De grootste camper

Bij Van Venrooij Motorhomes gaat het over een heel ander gevoel van vrijheid: de Arto Lamborghini. Een taupekleurige metalic camper met een interieur in de geest van de exclusieve sportwagen. Zonder twijfel is dit de ultieme kampeerbelevenis: de camping zal stilvallen en uitlopen om de camper – en zijn bewoners – te bewonderen. Alleen het prijskaartje was onderwerp van gesprek tussen bezoekende stellen.

Weercode oranje

Weercode oranje, glibberpartijen en wegafsluitingen hadden geen invloed op het bezoekersaantal van Caravana 2014. Met 14% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar is Mirel Bosman, Caravana beursmanager, blij: “Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord van standhouders. Bezoekers zijn echt geïnteresseerd  en de helft van hen komt zelfs van beneden de grote rivieren.”

Caravana 2015 vindt plaats van 22 t/m 27 januari 2015.

Like dit artikel
Tweet dit artikel