Caravana heeft 60e jubileumeditie succesvol afgesloten

Caravana 2020

Caravana heeft 60e jubileumeditie succesvol afgesloten

De Caravana in Leeuwarden heeft gisteren haar deuren gesloten. De 60e editie – een jubileum – werd gehouden van 23 t/m 28 januari.

Ook bij deze editie mocht de Caravana weer tienduizenden bezoekers verwelkomen. Uiteraard werd het 60e jubileum feestelijk samen met de kampeerliefhebbers liefhebbers gevierd.

Meer dan 43.500 bezoekers

Het WTC Expo in Leeuwarden, waar de Caravana de laatste jaren wordt gehouden, telde dit jaar maar liefst meer dan 43.500 bezoekers uit heel Nederland. De organisatie spreekt dan ook van een succesvolle jubileum editie.

Nieuwe uitstraling

Het jubileum was voor de organisatie aanleiding om de 60e editie van Caravana af te trappen met een compleet vernieuwd campagnebeeld en een nieuw beursteam. Dit kon je ook op de beursvloer zien. De Caravana had een nieuwe indeling en uitstraling. Er was veel sfeer en beleving, welke goed zijn ontvangen door zowel bezoekers als deelnemers. “We hebben veel positieve reacties ontvangen op de nieuwe indeling van Caravana. De algehele uitstraling werd als professioneel ervaren en de aankleding zorgde voor een ware kampeerbeleving in de beurshallen” vertelt beursmanager Emmy Dijkstra.

Mooiste stand was van Haaks Campers

Ook is de beursorganisatie tevreden over het type bezoekers. “Ze kwamen gericht naar de Caravana om de nieuwste kampeermiddelen te ontdekken en dé perfecte vakantiebestemming te vinden. Ze werden dan ook verrast met de vele primeurs en noviteiten op het gebied van kamperen en meer dan 200 campings uit heel Europa” aldus beursmanager Emmy Dijkstra. “Ook de deelnemers hebben bijgedragen aan het succes van Caravana. Vele deelnemers hebben uitgepakt dit jaar en dit is zeker niet onopgemerkt gebleven. Het was voor de bezoekers dan ook best lastig om de mooiste stand van het jaar te kiezen. Deze prijs is uiteindelijk gewonnen door Haaks Campers”.

Presentaties, demonstraties en andere activiteiten

Uiteraard konden de bezoekers weer van alles zien en doen. Er was inspiratie te over, ook omdat de bezoekers dit jaar diverse presentaties van de NKC, ANWB, Camp-to-Go en het Daktentfestival konden bijwonen in de nieuwe presentatieruimte. Daarnaast konden de bezoekers ook een Pop-up tent winnen door zo snel mogelijk een pop-up tent op te vouwen. Ook buiten kon je goed zien dat de Caravana werd gehouden. De bestickerde Bürstner camper die voor het complex stond geparkeerd werd ook gebruikt voor een groot aantal testritten in Leeuwarden en omstreken.

Caravana 2021

Al met al kijkt de organisatie tevreden terug op de succesvol verlopen 60e editie van de Caravana. De beursorganisatie noemt dit ook een startpunt van een nieuwe koers waarbij de kampeerbeleving en de wens van de bezoekers centraal staat. De eerste geïnteresseerde deelnemers voor 2021 hebben zich al gemeld en de organisatie staat alweer in de startblokken. Ook de volgende editie van Caravana zal weer op een donderdag van start gaan, hij begint op 21 januari 2021.

Like dit artikel
Tweet dit artikel