Caravana breekt records

kampeerzaken.nlDe Caravana, die van 19 t/m 24 januari plaatsvond in het WTC Expo in Leeuwarden, heeft alle records verbroken. De beurs had niet alleen een recordaantal exposanten maar werd dit jaar ook bezocht door maar liefst 56.657 bezoekers, een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar.

 

Een opvallend resultaat, en dat in een tijd dat er veel beurzen een daling in het bezoekersaantal laten zien. Opvallend was ook de stijging van bezoekers uit de zuidelijke provincies van Nederland, waarover door exposanten veel gesproken werd.


 

Vrijdag drukste dag

De drukste dag op de Caravana was vrijdag 20 januari met 14.490 bezoekers. Nog niet eerder is een beursdag bij het WTC Expo zo druk bezocht. Ook de exposanten zijn positief, er is goed verkocht op de beurs. Uiteraard zal de komende weken uit hun verkoopcijfers nog moeten blijken hoe succesvol de beurs echt is geweest.

Designwedstrijd

kampeerzaken.nlDe Caravana ‘Designwedstrijd’ is goed ontvangen bij het publiek. De uiteindelijk zeven genomineerde ontwerpen van studenten van verschillende hogescholen uit Nederland stonden tentoongesteld op het grote terras in de Frankenhal. Het doel van de wedstrijd was het ontwerpen van een camper of caravan van de toekomst. Ruim 2400 bezoekers hebben hun stem uitgebracht op de camper en caravan van hun keuze. Tijdens de opening van de beurs is de vakprijs al uitgereikt aan Brent Pennock voor de camper en aan Benny Efde voor de caravan van de toekomst. Volgende week wordt de publieksprijs bekendgemaakt via diverse mediakanalen.

Stand van het Jaar

kampeerzaken.nlDe stand van de BOVAG is dit jaar uitgeroepen tot stand van het jaar. Op de stand was een echt winters landschap, compleet met bergen, sneeuw en heuse skiliften te zien. Dit alles in de stijl van de nieuwe winterkampeertrend. De bijzondere voertuigen in de stand, waaronder de speciale 4×4-Servicewagen en Camp-let vouwwagen van de BOVAG equipe, zijn nu onderweg van de Caravana naar Oostenrijk om de echte sneeuw op te zoeken.

Nu al aanmeldingen voor volgend jaar

kampeerzaken.nlVoor de Caravana 2013, die volgend jaar plaats zal vinden van donderdag 17 t/m dinsdag 22 januari, verwacht de organisatie  voor het derde jaar op rij nog meer aanmeldingen van exposanten. De exposanten boeken nu zelfs al hotelkamers voor de volgende editie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel