Caravana nog niet eerder zo vroeg volgeboekt

kampeerzaken.nlMet nog geen 2 maanden te gaan kan de organisatie van de Caravana al vaststellen dat de beurs compleet volgeboekt is. Nog nooit was dit zo vroeg. Er wordt dan ook hard naar oplossingen gezocht om de vele aanvragen van campings, kampeeraccessoires en kampeermiddelen nog een standplaats te geven binnen het complex. Een optie is om gebruik te maken van de lobby van het naastgelegen WTC Hotel.

 

De Caravana manifesteert zich al een paar jaar als grootste kampeerbeurs van Nederland. Het is voor de exposanten die uit heel Europa komen én voor de bezoekers de plek waar alle kampeertrends, noviteiten en nieuwigheden voor het aankomende kampeerseizoen getoond worden. Afgelopen jaar werd de beurs door 52.267 mensen bezocht.


 

Noviteiten en primeurs

De aanstaande Caravana – die van 19 t/m 24 januari gehouden wordt in het WTC Expo Leeuwarden – staat bol van de noviteiten. De van oudsher behoudende kampeersector is volop in ontwikkeling. Door de hogere eisen van de gemiddelde kampeerder en trends op gebied van vrijetijdsbesteding wordt er door producenten volop gewerkt aan innovatieve kampeermiddelen. Op de aanstaande beurs zijn hier vele voorbeelden van te zien.

 

Kamperen is allang niet meer zo traditioneel als vaak gedacht wordt. Steeds meer éénoudergezinnen, jonge goedverdienende werkenden, Outdoor sporters, fitte reislustige en veeleisende vijftigplussers ontdekken het kamperen. Fabrikanten van caravans en campers gaan hier slim mee om en dit is te zien in het design van de kampeermiddelen. Voor alle doelgroepen worden in snel tempo kampeermiddelen ontwikkeld die er ook nog eens helemaal eigentijds uitzien.

 

KIP komt bijvoorbeeld met een trendy caravan die helemaal is aangepast voor motorrijders, fietsers en surfers. Een bijzondere primeur op de Caravana is de BeauER 3X, een topdesign uitvouwbare caravan. De klant vindt naast de functionaliteit het uiterlijk van hun kampeermiddel steeds belangrijker, net als wanneer er een nieuwe auto gekocht wordt. De verschillende merken spelen hier handig op in en brengen steeds meer ultrahippe modellen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor specifieke doelgroepen. Op de beurs in januari zijn vele voorbeelden hiervan te zien.

 

Beursthema "design" slaat aan

Vorig jaar is een start gemaakt met de Caravana Design wedstrijd waarbij studenten hun eigen ontwerp konden insturen van een caravan of camper. Uit de vele inzendingen werd de winnaar gekozen door een vakjury. Dit jaar wordt het niveau van de wedstrijd nog hoger en kan het publiek nog meer futuristische en verassende ontwerpen verwachten op de speciaal ingerichte tentoonstelling. De wedstrijd sluit dit jaar mooi aan op het beursthema design.

 

Openingstijden 

  • Donderdag 19 jan. 10:00 – 18:00 u
  • Vrijdag 20 jan. 10:00 – 22:00 u
  • Zaterdag 21 jan. 10:00 – 18:00 u
  • Zondag 22 jan. 10:00 – 18:00 u
  • Maandag 23 jan. 10:00 – 18:00 u
  • Dinsdag 24 jan. 10:00 – 17:00 u
Like dit artikel
Tweet dit artikel