Caravanrijders beboet bij controle op A29

Vrijdagmiddag en -avond 20 juli heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid het recreatieverkeer gecontroleerd op de Rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp. De controle werd gehouden door de Surveillancedienst Hoeksche Waard, motorrijders en technisch personeel van de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) van de Politie Zuid-Holland-Zuid, politievrijwilligers, het Korps Landelijke Politie Diensten, ANWB-wegenwacht, Rijkswaterstaat en de Brandweer.
 Met name werden aanhangwagens, zoals caravans, vouwwagens en bagageaanhangwagens gecontroleerd. Naast een groot aantal waarschuwingen en adviezen uitgedeeld werden onder de 85 gecontroleerde bestuurders ook 43 bekeuringen werden uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder een E-rijbewijs, het niet hebben van een hulpkoppeling, overbelading van de aanhangwagen of caravan en het rijden met defecte verlichting. In een drietal gevallen mocht de bestuurder niet verder rijden vanwege overbelasting van de auro-aanhangercombinatie of het niet hebben van een E-rijbewijs.
Het is natuurlijk te gek voor woorden dat, in een tijd dat bijna iedereen wil dat caravans en aanhangers 100 km/uur mogen gaan rijden, ruim de helft van de bestuurders zijn zaken niet voor elkaar heeft….
Vooral het rijden zonder geldig rijbewijs is natuurlijk helemaal uit den boze, want het zou wel eens kunnen dat een verzekeraar (ook van de WA verzekering) wel eens zou kunnen weigeren om eventuele schade te vergoeden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel