Brandweer Enschede controleert caravans

kampeerzaken.nlIn de meivakantie zullen vele Nederlanders er weer met hun caravan op uit trekken. De brandweer in Enschede geeft caravaneigenaren op woensdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur daarom de gelegenheid om hun caravan te laten controleren op onder andere de brandveiligheid.

 

De caravancontrole vindt plaats op woensdag 22 april tussen 13.00 en 17.00 uur. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Politie Twente kunnen caravans of vouwwagens bij de brandweerkazerne (aan het Spaansland 20 te Enschede) gecontroleerd worden op brandveiligheid en op technische aspecten.


 

Verder wordt er voorlichting gegeven over hoe men veilig met een caravan om dient te gaan en is er voorlichtingsmateriaal voor de caravaneigenaren beschikbaar. De brandweer demonstreert ook met welke snelheid een brand in een caravan zich kan ontwikkelen.

 

Er zijn geen kosten verbonden, maar men dient zich wel vooraf aan te melden. Aanmelden voor de gratis caravancontrole kan per e-mail (brandweer@enschede.nl onder vermelding van caravancheck). De brandweer neemt daarna contact op voor het exacte tijdstip van de controle.

Like dit artikel
Tweet dit artikel