Caravancontrole brengt veel mankementen aan het licht

kampeerzaken.nlIn Deventer werd voor het eerst weer een caravancontrole gehouden. Getuige de grote hoeveelheid aanmeldingen, 39 maar liefst, was daar ook behoefte aan.

 

Die behoefte bleek vooral uit de hoeveelheid geconstateerde gebreken. De keuring, door Veilig Verkeer Nederland afdeling Deventer georganiseerd in samenwerking met de politie en Caravanbedrijf Berkenbosch, leverde een schrikbaren resultaat op.


 

Van de 39 gecontroleerde caravans hadden:

 

  • 17 caravans slechte banden, ze naar de dealer doorgestuurd omdat de banden van de caravan slechte tot zeer slechte waren, waardoor doorrijden onverantwoord was
  • 12 caravans slechte wiellagers
  • 26 caravans slechte/verouderde gasleidingen

 

Verder werden 2 oude caravans afgekeurd vanwege de slechte staat van het chassis.

 

Het moge nogmaals duidelijk zijn, dat de staat van veel caravans een stuk slechter is dan de eigenaars zelf vermoeden. Net als autos hebben caravans regelmatig onderhoud nodig. De BOVAG en ANWB pleiten niet voor niets voor een vakantiecheck voor auto en caravan.

 

Onderhoudsbeurt afspreken

Een geschikt bedrijf om je caravan of camper te laten onderhouden vind je het makkelijkste op Caravanafspraak.nl. Daar kun je in enkele stappen eenvoudig online een afspraak voor een onderhoudsbeurt of vakantiecheck bij een bedrijf in de buurt maken.

 

 

Bron: De Stentor

Like dit artikel
Tweet dit artikel