Caravanhotel aan Turkse kust is toevalstreffer

Pingala Camp, Karaburun

Caravanhotel aan Turkse kust is toevalstreffer

Hoewel de beperkingen vanwege het coronavirus wereldwijd versoepeld worden, is er aan de Egeïsche kust een ‘caravanhotel’ voor vakantiegangers die hun vakantie toch liever in afzondering willen doorbrengen.

Het hotel, in de stad Karaburun, bestaat uit zeven caravans is helemaal ingericht voor mensen die niet alleen afzondering zoeken, maar hun vakantie ook willen doorbrengen op een afgelegen plek midden in de natuur.

Geluk bij ongeluk

Het toeval wil dat het ‘caravanhotel’ al werd opgezet voordat er sprake was van het coronavirus. Een pure toevalstreffer dus. De oprichters hebben, ondanks het feit dat ook dit hotel dicht moest vanwege het coronavirus, echt een geluk bij een ongeluk. Het caravanhotel is opgericht door het echtpaar Asna. Zij dreven al vele jaren handel in Istanbul maar verhuisden vorig jaar naar Izmir om hun kinderen in een rustigere omgeving op te voeden. Zij investeerden in een stuk grond van twee hectare in de buurt van de zee in Karaburun, plaatsten er zeven caravans, allemaal met warm water en airconditioning.

Nu weer open

Afgelopen zomer mocht de familie Asna al kampeerliefhebbers van over de hele wereld verwelkomen. Het hotel genaamd ‘Pingala Camp’ moest afgelopen winter sluiten vanwege de coronapandemie. Nu mag Pingala Camp de deuren gelukkig weer openen. Het hotel is voor deze zomer zelfs al volgeboekt. Exploitant Erol Asna benadrukt dat mensen een vakantie die je afgezonderd en midden in de natuur doorbrengt, door het coronavirus nog beter weten te waarderen. “Ons bedrijf draaide vorig jaar ook goed, maar door deze ziekte is de vraag verdrievoudigd,” vertelt Asna.

Uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Hygiëne is in deze tijden belangrijker dan ooit. Asna: “We hebben bij de ingang van Pingala Camp een sensorgestuurde desinfectieplaats ingericht.” Er zijn uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen tegen het virus. Het koppel controleert ook de lichaamstemperatuur van de gasten bij het in- en uitchecken. “Onze caravans worden elke week regelmatig schoongemaakt. Alle textiel in de caravan wordt gewassen nadat onze gasten zijn vertrokken,” merkte Asna op, en voegde eraan toe: “Niemand kan zonder masker de caravans in. Je moet een masker dragen tijdens je verblijf hier.” Het Caravan Hotel lijkt al een hoge mate van klanttevredenheid te hebben bereikt. Caner Kilic, een gast in het resort zei dat hij tijd thuis moest doorbrengen vanwege Covid-19. “Dankzij de maatregelen die hier genomen zijn, kan ik mijn vakantie in afzondering doorbrengen.“

Oase voor natuurliefhebbers

Kilic vindt de natuur van Karaburun ook erg mooi. Hij merkte op dat het zijn eerste keer was op vakantie in een caravan of een stacaravan. Een studente van de universiteit, Gülce Güler, zei ook dat ze de caravan verkiest om de vakantie met haar familie door te brengen vanwege de pandemie. Güler benadrukte dat er in Karaburun afdoende maatregelen zijn genomen en zei dat ze nu ontspannen van haar vakantie geniet. Naast het Caravanhotel is het schiereiland Karaburun in Izmir ook een toeristische trekpleister voor wandel- en natuuractiviteiten. Het schiereiland, waarvan de omliggende zee alle tinten groen en blauw heeft, biedt in de zomermaanden onderdak aan bezoekers in zijn baaien en aan degenen die de regio voor een actieve vakantie in de natuur kiezen.

Bron en foto: Hurryet Magazine

Like dit artikel
Tweet dit artikel