Caravaning gedeelte van CMT 2016 in Stuttgart is al volgeboekt

CMT Stuttgart

Kampeergedeelte CMT Stuttgart volgeboekt.

STUTTGART – Na de Caravan Salon in Düsseldorf is de CMT in Stuttgart de grootste kampeerbeurs in Duitsland. De CMT is overigens geen specifieke kampeerbeurs, je vindt er ook heel veel toeristische informatie.

De CMT Stuttgart heeft de laatste jaren gestaag aan populariteit gewonnen. Nu de kampeerbranche zich ook weer in een stijgende belangstelling mag verheugen, betekent dat dat de hallen waar tijdens de CMT 2016 de recreatievoertuigen komen te staan, geheel zijn volgeboekt.

Dat betekent uiteraard tevreden gezichten bij de CMT, terwijl de standhouders die toch nog graag wat (extra) standruimte hadden willen reserveren, achter het net vissen.

De vraag naar recreatievoertuigen groeit niet alleen in Nederland, ook in Duitsland is de markt momenteel booming. De toelatingscijfers in Duitsland spreken voor zich: in de eerste 9 maanden van dit jaar werden er ruim 10 % meer nieuwe campers en bijna 9% meer nieuwe caravans verkocht in Duitsland. Cijfers die er niet om liegen.

Net als voorgaande jaren worden de hallen met de oneven nummers gereserveerd voor de kampeerbranche en worden de hallen met de even nummers gevuld met stands met toeristische informatie. De enige uitzondering daarop is hal 2, die volledig wordt afgehuurd door de Knaus-Tabbert Groep. In de 5 hallen die gereserveerd zijn voor recreatievoertuigen, zullen zo’n 850 voertuigen worden opgesteld. Daarbij komt ook een enorm aanbod aan toebehoren. Hiermee profileert de beurs zich steeds meer als een beurs waar ook veel noviteiten en premières te zien zijn.

De CMT 2016 wordt gehouden van 16 tot en met 24 januari 2016. Wie de CMT 2016 met de camper wil bezoeken: de Messe Stuttgart biedt gedurende de CMT een aantal overnachtingsplaaten op het beursterrein. Meer informatie vind je op www.messe-stuttgart.de/cmt/.

Like dit artikel
Tweet dit artikel