Caravans, campers en kampeerauto’s van het jaar gekozen

Knaus Sport & Fun i

Knaus Sport & Fun is caravan van het jaar

LEEUWARDEN – Vandaag was de eerste dag van de Caravana in Leeuwarden. Traditioneel ook het moment dat de winnaar van de ANWB verkiezing voor de caravan en camper van het jaar bekend wordt gemaakt. Daar is ook de NKC verkiezing voor de kampeerauto bij gekomen.

Dat is natuurlijk nogal verwarrend en voor sommigen, zo hoorden wij, stond daardoor ook de geloofwaardigheid een beetje op het spel. Daarom is het goed om te weten dat de opzet van de beide verkiezingen geheel verschillend is. Bij de caravan en camper van het jaar worden de winnaars door een vakjury gekozen, de NKC verkiezing voor de kampeerauto van het jaar is een publieksverkiezing. Bovendien zijn de gekozen winnaars stuk voor stuk recreatievoertuigen die er wezen mogen.

Knaus Sport & FunIn de ANWB verkiezing voor de Caravan van het Jaar is de Knaus Sport & Fun 480 QL gekozen tot winnaar. Een moderne, fris ogende caravan die de kampeerder van nu zeker aan zal spreken. Een zeer goed gelukte revival van het oorspronkelijke model waarvoor Knaus de toenmalige ontwerper nogmaals inschakelde.

Bürstner IxeoBij de camper van het jaar viel de keus op de Bürstner Ixeo it 680 G. Daarbij is het leuk om te weten dat Burstner met de Ixeo een nieuwe trend inzette. Deze camper heette oorspronkelijk Quadro en was in 2008 de eerste camper met een hefbed boven de zitgroep. Sindsdien is er een hele nieuwe klasse “cross-over” campers afgeleid van de half integralen, waarbij dit hefbed in allerlei varianten en manieren wordt toegepast.

Tonke VanBij de NKC verkiezing voor de kampeerauto van het jaar zijn er meerdere categorieën. Bij de buscampers was er zowaar en Nederlandse winnaar. Men was namelijk zeer te spreken over de Tonke VAN, met zijn twee schuifdeuren en uitschuifkeuken.

adria compact slBij de halfintegraal campers viel de keuze op de Adria Compact Plus SL. Een zeer compacte halfintegraal camper die door de uitgekiende indeling het uiterste uit de beschikbare ruimte haalt.

artoDe Niesmann+Bischoff Arto 72L is de winnaar bij de integraal campers. Het vernieuwde uiterlijk,de complete uitrusting en het hoge afwerkingsniveau doen deze camper het topniveau van de zogenaamde liners benaderen.

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel