Caravans voor minder validen

– advertorial –

kampeerzaken.nlKamperen staat voor veel mensen synoniem voor het ultieme gevoel van vrijheid en het verblijf in een natuurrijke omgeving. Dat maakt kamperen voor veel mensen tot dé favoriete manier om hun vakantie door te brengen.

 

Toch is het niet voor iedereen even eenvoudig om er met de caravan of camper op uit te trekken. Bijvoorbeeld voor gehandicapte en minder mobiele mensen. Voor deze groep kampeerliefhebbers kan Bens Caravans uitkomst bieden.


 

Familiebedrijf

kampeerzaken.nlHet bedrijf aan de Hoefslag in Zeeland is namelijk één van de weinige bedrijven in Nederland dat caravans en campers volledig op maat aanpast voor minder valide mensen, die op deze manier toch onbezorgd van een kampeervakantie kunnen genieten.

 

“Wij zijn een familiebedrijf waar service hoog in het vaandel staat. Die service gaat veel verder dan alleen het verkopen en onderhouden van caravans. Wij vinden het een uitdaging om mensen die minder mobiel zijn toch te kunnen laten kamperen. En dat voor een betaalbare prijs”, aldus Joost van den Elzen van Bens Caravans.

Aanpassingen

kampeerzaken.nlBens levert nieuwe aangepaste caravans van het bekende Duitse merk LMC. Omdat deze standaard niet altijd voldoen aan de juiste specificaties voor minder validen past het Zeelandse bedrijf deze caravans volledig aan naar wens van de klanten.

 

Joost van den Elzen: “Je moet dan denken aan bijvoorbeeld rolstoelliften, rolstoel-oprijbanen, aangepaste bedden, rail- en hijssystemen, was- en verzorgruimtes, vloercoatings, noodstroomvoorzieningen voor medische apparatuur en deurverbredingen”. Naast nieuwe caravans kan Bens overigens ook gebruikte caravans op maat aanpassen.

‘Onbezorgd en vrij’

kampeerzaken.nlEen tevreden gebruiker van een aangepaste caravan van Bens is Leon van Gemeren uit Middelburg. Leon is een fervent kampeerder maar kwam een aantal jaren geleden na een motorongeluk in een rolstoel terecht. “Voor mij is een aangepaste caravan een geweldige uitkomst. Bij een gewone caravan moest ik mezelf vanuit mijn rolstoel op armkracht naar binnen schuiven. Dat is erg lastig, vooral als je een dagje ouder wordt. Nu kan ik met een elektrisch liftje de caravan in en ook binnen is alles voor mijn rolstoel toegankelijk en bereikbaar gemaakt. Op deze manier kunnen ook gehandicapte mensen onbezorgd en vrij kamperen. Ideaal.”

 

(klik op de foto’s voor een vergroting/diashow)

Like dit artikel
Tweet dit artikel