Gedoogbeschikking caravanstallingen in Moerdijk

kampeerzaken.nlOp ongeveer dertig plaatsen in de gemeente Moerdijk worden op percelen met een agrarische bestemming caravans gestald. Volgens het bestemmingsplan buitengebied mag dat niet. De gemeente Moerdijk heeft besloten om het via een gedoogbeschikking toch, onder voorwaarden, toe te staan.

 De gemeente had het stallen van caravans al eerder willen legaliseren, namelijk via het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. De provincie heeft dat onderdeel van het bestemmingsplan niet goedgekeurd. De reden die hiervoor is aangegeven is dat de omschrijving van de vrijstelling te ruim is. De provincie vreest dat er onder de vlag van zon vrijstelling zelfstandige activiteiten ontstaan die ongewenst zijn in het buitengebied.
De gemeente heeft nu besloten de vrijstelling beter te formuleren om dat risico te voorkomen en dan alsnog bij de herziening van het bestemmingsplan de vrijstelling te laten goedkeuren. Het belangrijkste uit deze vrijstelling is dat het gaat om een nevenfunctie of een vervolgfunctie en niet om een zelfstandige activiteit.
In de tussentijd vindt het college het onverstandig om op te gaan treden tegen alle caravanstallingen. Daarom is besloten aan de stallingen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, een gedoogbeschikking te verstrekken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel