Caravantrekker van het jaar 2008: Citroën C5

kampeerzaken.nlDe beste caravantrekker van het jaar 2008 is de Citroen C5 2.0 16v geworden. De Citroën is door de redactie van KCK als beste trekauto verkozen boven 22 andere kandidaten. Alle 23 auto’s zijn op de Daf-testbaan in Sint Oedenrode beoordeeld op hun geschiktheid voor vakantiegebruik en vooral als caravantrekker. De jury lette daarbij op aspecten als zitcomfort, prestaties, bagageruimte en gebruiksgemak. Vooral de capaciteiten als caravantrekker waren uiteraard van groot belang in de beoordeling.
 De auto’s kregen alle een caravan met evenwichtige belading aangehangen waarmee ze over verschillende soorten wegdek moesten rijden, een slingerproef moesten ondergaan en diverse hellingen bedwingen.
Beste caravantrekker bleek uiteindelijk de Citroën C5 de beste te zijn, de auto werd ook winnaar in de zogenaamde C-klasse.
In de A-groep won de Renault Clio TCE 100 Estate, in de B-klasse de Ford Focus 2.0. Groep D werd gewonnen door de Ford Mondeo 2.5, in de 4WD-klasse wist de Volkswagen Tiguan de Citroën C-Crosser maar nipt van een tweede overwinning voor Citroën af te houden.
(foto Siebold Freeke, ANWB)

Like dit artikel
Tweet dit artikel