Caravelair modeljaar 2021: Titanium-serie uitgebreid en deels geheel nieuwe indelingen

Caravelair caravans modeljaar 2021

Caravelair Titanium-serie uitgebreid en deels geheel nieuwe indelingen

Ook Caravelair heeft, mede door de stijgende populariteit van kamperen, een goed seizoen achter de rug. Met name de betaalbaardere series Alba en Antares Style deden het heel goed.

Dat geldt ook voor de Titanium-actiemodellen die Caravelair het afgelopen voorjaar introduceerde. Daarom heeft het Franse merk besloten om hier een geheel zelfstandige serie van te maken en deze uit te breiden met een aantal nieuwe indelingen. Een daarvan is geheel nieuw.

Titanium

De nieuwe Antares Titanium serie is dan wel afgeleid van een actiemodel, maar is geen instapmodel. Hij wordt tussen de Antares Style en de Artica gepositioneerd. De Titanium serie is behoorlijk compleet uitgevoerd. Zo hebben de caravans uit deze serie o.a. rondverwarming, ultra heat elektrische verwarming, verzwaarde uitdraaisteunen, lichtmetalen velgen, reservewiel, hordeur, dissel afdek, sportieve dakreling, buitendeur met raam, grijze polyester wanden en luxe “Sydney” bekleding.

Afgelopen voorjaar was er alleen de 390-indeling als Titanium leverbaar. Dit seizoen komen er nog 2 nieuwe indelingen bij, namelijk de 430 en de 455. De Titanium 455 kennen we al uit bijvoorbeeld de Antares Style-serie. De Titanium 430 is een geheel nieuwe indeling. Deze caravan heeft voorin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. In het midden staat de toiletruimte, met daar tegenover een riant keukenblok van 165 cm lang. Achterin heeft de Caravelair Titanium 430 een ruime treinzit met daarnaast de hangkast. Zowel de Titanium 430 als de 455 heeft een 150 liter ladekoelkast.

Alba

De Alba is het instapmodel van Caravelair. Deze serie krijgt komend seizoen een nieuwe bumperpartij. Ook de graphics aan de buitenzijde worden verfraaid. Ook bij de Alba komt er een nieuwe indeling: de Alba 472. Deze caravan heeft twee enkele bedden, die je om kunt bouwen naar een king-size bed. Ondanks de riante ruimte weegt deze caravan leeg slechts 900 kilo.

De standaarduitrusting van de Alba-serie kan ook komend seizoen worden uitgebreid met twee pakketten. Het Pack Travel omvat een AKS 3004 koppeling, schokbrekers, serviceluik en een reservewielhouder in de disselbak. Daarbij kan men nog het Pack Ambition bestellen. Dan wordt de caravan ook uitgevoerd met een 5 liter Trumatherme boiler, een handdouche, een Midi Heki dakluik van 70 x 50 cm, een hordeur, een vaste watertank van 30 liter en 3 LED leesspots.

Antares Style

De vorig jaar grotendeels aangepaste Antares Style serie gaat het komend seizoen ongewijzigd in. Ook komend modeljaar is deze populaire serie verkrijgbaar in vier indelingen, van compact tot groot en van tweepersoonsbedden, enkele bedden tot zelfs een kinderkamer indeling.

Artica

Caravelair geeft de Artica-serie in modeljaar 2021 een nieuw interieurdesign en nieuwe bekleding. In plaats van de Artica 465 komt er de nieuwe 520-indeling. De Artica 520 heeft een ruime rondzit, een keuken met bar en langwerpige kookplaat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel