Caravelair vernieuwt het hele gamma in modeljaar 2024

noviteiten en nieuws Caravelair caravans modeljaar 2024

Caravelair vernieuwt het hele gamma in modeljaar 2024

Ondanks de onzekerheden met betrekking tot de economische vooruitzichten en aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen heeft de Franse caravanproducent Caravelair het afgelopen seizoen uitstekende zaken gedaan.

Kamperen zit nog steeds in de lift en ook de caravanbranche plukt daar uiteraard de vruchten van. Daarom mag Caravelair zich nog steeds verheugen op prima verkoopresultaten. Om die ook voor de toekomst veilig te stellen, heeft de Franse caravanfabrikant besloten om het gehele caravanprogramma ingrijpend te moderniseren.

Van 4 naar 3 series

De meest opvallende wijziging is het feit dat Caravelair het aantal modelseries in modeljaar 2024 terug gaat brengen van 4 naar 3 series. Het leveringsprogramma van de Caravelair caravans bestaat voortaan uit de Alba, Sport Line en Exclusive Line. De Alba, het instapmodel van Caravelair, kennen we al een aantal jaren. De nieuwe Sport Line verenigt elementen uit de huidige Alba Style en de Antares Titanium. De Exclusive Line, het nieuwe instapmodel van het Franse merk, is vergelijkbaar met de Artica-serie zoals die tot en met modeljaar 2023 werd aangeboden.

Caravelair Alba

De Alba serie is komend seizoen verkrijgbaar in 5 indelingen. Daarvan zijn 4 indelingen meegenomen uit vorig seizoen, waaraan Caravelair ook de 472 indeling (bekend van de eerdere Alba Style) toevoegt.

De caravans krijgen een nieuwe graphics voor het interieur. Voorts worden de witte zijwanden voortaan uit polyester in plaats van aluminium vervaardigd. Daarbij schaalt Caravelair ook meteen de isolatie op door het IRP-systeem te implementeren. Het interieur blijft op details na gelijk, en ook de bekleding blijft gelijk aan die van het afgelopen seizoen.

Kopers kunnen desgewenst het Safety Pack (met AKS stabilisator, schokbrekers en reservewiel) en het Cosy Pack (bestaande uit serviceluik, groot dakluik, dikke matras, hordeur, extra led spotjes en extra led strips) bestellen.

Caravelair Sport Line

De Sport Line is dus een geheel nieuwe lijn bij Caravelair. Deze is uiteraard voorzien van nieuwe, unieke graphics waarbij de keus op grijs is gevallen. Qua bekleding koos Caravelair bij de nieuwe Sport Line voor de Sydney bekleding uit de Antares Titanium. De kleurstelling voor de bovenkastjes en vloerbedekking is geheel nieuw.

De Caravelair is standaard uitgerust met het Safety Pack en Cosy Pack van de Alba-serie. Ook heeft de Sport-Line standaard een Shower Pack, welke bestaat uit een boiler, een vaste watertank van 50 liter, een douchegordijn en handdouche.

Caravelair biedt de Sport Line vooralsnog aan in 4 indelingen, elk met een tweepersoons vast bed of twee enkele bedden. Ook is er een familie-indeling geschikt voor 6 personen met achterin een stapelbed.

Caravelair Exclusive Line

We kunnen de nieuwe Exclusive Line volgens Caravelair beschouwen als een doorontwikkeling van de Artica. Het exterieur is volgens de Franse producent echter behoorlijk opgewaardeerd. Ook hebben alle modellen uit Exclusive Line standaard een sky-view panoramaraam en hebben ze de zitgroep voorin. Voorts heeft Caravelair voor de Exclusive Line gekozen voor geheel nieuwe bekleding.

Uiteraard ligt de standaarduitrusting op een nog hoger niveau dan de Sport-Line. Zo heeft de Exclusive Line onder meer buitenaansluitingen voor douche en gas, een elektrische opstap, aansluiting voor direct water vanaf de kraan, tv-aansluiting en accuvoorbereiding. Ook zijn deze modellen standaard uitgerust met de Truma Combi 4 boiler en een gedeelde douche-toiletruimte, die af kan worden gescheiden door middel van vouwdeuren. De wasruimte heeft ook een slimme opklapbare wastafel om comfortabel te kunnen douchen.

De Exclusive Line-modellen kunnen desgewenst worden geleverd met een Pack Arctic, dat bestaat uit elektrische vloerverwarming en een Truma Combi 6 op gas en elektra in plaats van de Combi 4.

Caravelair biedt de Exclusive Line-serie komend seizoen aan in 3 indelingen. Deze hebben allemaal vaste bedden in de vorm van twee enkele bedden of een tweepersoonsbed. Alle 3 de indelingen hebben een grote rondzit en een keuken met 150 liter compressorkoelkast.

Prijzen

De Caravelair Alba is verkrijgbaar vanaf € 17.990,-, de Sport Line begint bij € 24.490,-, en de Exclusive Line start bij € 32.490,-. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel