Caravisio beleeft Nederlandse primeur op Caravana 2014

Caravisio 1LEEUWARDEN – De Caravana in Leeuwarden heeft het stokje van grootste kampeerbeurs van ons land overgenomen.

Bij zo’n grote beurs horen primeurs en noviteiten. Caravana 2014 staat er dan ook bol van. De absolute primeur is de presentatie van de Caravisio.

Wij zagen deze Caravan van de toekomst al schitteren op de Caravan Salon in Düsseldorf, maar Nederland beleeft de scoop begin volgend jaar. Dankzij een samenwerking tussen KnausTabbert GmbH, ANWB en Caravana zal deze zeer waarschijnlijk grootste publiekstrekker voor het eerst op Nederlandse bodem te zien zijn.

Studieconcept

De Caravisio is een studieconcept van KnausTabbert GmbH waarvan de ontwikkeling bijna twee jaar in beslag heeft genomen. De bedoeling achter dit concept is te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is. Intensieve studies in de windtunnel hebben de basisvorm van de caravan gevormd. Ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas zijn de belangrijkste kenmerken van het exterieur.

Met het ontwerp is met een schuin oog gekeken naar de botenindustrie. Het tweepersoons bed voorin met door het panoramaraam rondom zicht naar buiten, misschien wel als belangrijkste overeenkomst. Bijzonder is verder de veranda die ontstaat door de achterklep te laten zakken, eventueel van de zithoek te scheiden door middel van een matglazen schuifdeur.

Interieur

Caravisio2Ook geleend uit de botenindustrie is de klapbare leuning van het kortste deel van de zithoek waardoor dit deel verandert in een bureauhoek. Bij het interieur is gekozen voor een eigentijdse doch sfeervol aandoende combinatie van licht eiken, bruine kussens, wit gelakte matte fronten, contrasterende zwarte glazen oppervlakken en een wengé vloer.

Vrijwel alle techniek van de Caravisio is te bedienen via een app op de iPhone of iPad. Voorbeelden zijn het laten zakken van de lucht geveerde chassis en het activeren van de steunen waarbij de Caravisio zichzelf in de juiste horizontale stand brengt. Een sleutel is verleden tijd want de caravan beschikt over een vinger scan.

Designwedstrijd

De Caravisio is niet de enige blik op de toekomst tijdens de Caravana. De Designwedstrijd biedt de mogelijkheid aan 35 enthousiaste deelnemers van verschillende hogescholen om middels ontwerpen hun visie op de toekomst gegeven. Deze ontwerpen worden binnenkort beoordeeld door een uit de branche afkomstige jury. Van de tien beste zullen de maquettes op de Caravana te zien zijn. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. De winnaar wordt bepaald door de (meeste) stemmen van de bezoekers van Caravana 2014.

Grootste kampeerbeurs

Met ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers tijdens de afgelopen beurseditie, is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo Leeuwarden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel