Cargo-Camper beleeft première op CMT Stuttgart

Cargo-Camper

Cargo-Camper beleeft première op CMT Stuttgart

De Volkswagen Crafter heeft een zusje, namelijk de TGE van MAN. Nagenoeg hetzelfde, maar met een iets stoerder uiterlijk en uiteraard ook een ander dealernetwerk. Op de CMT, die komende maand in Stuttgart wordt gehouden, introduceert de Oostenrijkse firma Autocom GmbH de Cargo-Camper.

Dit is geen geheel afgebouwde camper, maar een aantal modules waarmee je een camper snel kunt ombouwen. Zoals het bedrijf zelf zegt, verenigt de Cargo-Camper op deze manier een bestelbus met een camper.

De basis wordt gevormd door het Cargo Clips systeem. Dit is een hoogwaardig gaatjesbord dat niet alleen kan worden gebruikt voor de bevestiging van de meubels maar geschikt is om grote voorwerpen zoals fietsen en surfplanken tijdens de rit vast te zetten. Het systeem is erg breed toepasbaar zodat het ook voor een bedrijfswageninrichting en extra stoelen en banken kan worden gebruikt. Als je de MAN TGE wilt voorzien van een volwaardige Cargo-Camper inrichting, ben je rond de 10.000 euro kwijt. Uiteraard heb je dan ook zaken als isolatie en een luifel nodig. Ook die heeft Autocom in het programma, evenals scheidingswanden, wandafwerking en binnenverlichting.

Modules

Momenteel heeft Autocom de volgende standaard Cargo-Camp modules beschikbaar:

  • Module 1: Multifunctionele bed- en woonmodule, welke eenvoudig kan worden omgebouwd van zitgroep tot een- of tweepersoonsbed.
  • Module 2: Kookmodule met keukenkastjes.
  • Module 3: Wandmeubel voor verschillende configuraties, onder andere koelkast en/of kachel.
  • Module 4: Toiletmodule met cassettetoilet en opbergvakken.
  • Module 5: Sanitairmodule bestaande uit wastafel, douche en spiegelkast.

Cargo-Camper Mountain

Cargo-CamperHet model dat op de CMT Stuttgart wordt getoond, is in samenwerking met MAN samengesteld, Deze TGE heeft een hefdak en vierwielaandrijving, en daarbij nog een extra omvangrijke uitrusting. Dit model wordt daar aangeboden voor iets minder dan 80.000 euro exclusief BPM. Hij is voorzien van vier zitplaatsen en eveneens vier slaapplaatsen.

Ook voor Mercedes Sprinter

Ook presenteert Cargo-Camper een omgebouwde Mercedes Sprinter. Dit is de korte versie (L1/H2) met verhoogd dak. Deze uitvoering heet de Cargo-Camper City Sprinter en is slechts 5,26 meter lang. Deze wordt, geheel compleet, aangeboden voor nagenoeg 50.000 euro exclusief BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel