Carl Denig brengt Poolster opnieuw uit

kampeerzaken.nlCarl Denig heeft, om het 100-jarig jubileum te vieren, de vroeger welbekende Poolster in een modern jasje gestoken en weer in productie genomen, als jubileummodel met een gelimiteerde oplage.

 

De Poolster, die vroeger heel populair was en als een icoon uit de jaren 50/60 mag worden beschouwd, is nu van alle hedendaagse gemakken voorzien en wordt ook nu in Nederland gemaakt.


 

Historie van de Carl Denig Poolster

Van oudsher was de Poolster een enkeldaks katoenen tent, die voor het eerst werd geproduceerd in 1952. Al snel werd er eind ’50-er jaren voor gekozen om de tent te voorzien van een binnentent. Eind jaren ’70 kwam de standaard gevel in het ontwerp en werd het model ‘Poolster Thermo’ gedoopt. Deze term werd in die tijd vaak werd gebruikt om aan te geven dat de tent ook aan de voorzijde afsluitbaar was en daardoor beter isoleerde.

 

Begin jaren ’80 werd de Poolster ook voorzien van stokken in de gevel, om het geheel van meer draagkracht te voorzien. De laatste traceerbare productie van de Poolster was in 1998. Ook toen waren het grondzeil en een gronddeken voor de binnentent nog optioneel.

 

Jubileummodel Poolster

kampeerzaken.nlDe nieuwe jubileum Poolster van Carl Denig wordt voor deze gelegenheid geproduceerd in de hoogste kwaliteit en in een beperkte oplage van slechts 50 stuks. Uiteraard is het ontwerp geheel aan de huidige tijd aangepast. Zo wordt het pakket compleet geleverd inclusief een luxe binnentent met vaste gronddeken. In vroeger tijden behoorden deze tot de opties die tegen meerprijs konden worden geleverd. De tent wordt ook standaard geleverd met een ingenaaid kuipzeil en hoogwaardige Aluminium Mostert telescoopstokken en spijkerharingen.

 

Dankzij de rondom opgesneden vleugels ziet de nieuwe Poolster er niet alleen erg mooi uit, hij is ook nog eens gemakkelijk op te zetten met maar 20 haringen. Inmiddels is de verkoop van de tent, die komend voorjaar wordt uitgeleverd gestart, op basis van voorinschrijving gestart, via zowel de winkels als de webshop. Het betreft alle genummerde exemplaren, waarvan nummer #001 niet wordt verkocht en de overige nummers eventueel naar voorkeurskeuze beschikbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel