Carthago betreedt middenklasse segment met campers van Malibu

Carthago fabriek Slovenië

Eén van de hallen van de fabriek van Carthago in Slovenië

ODRANCI – Het Duitse topmerk Carthago heeft bekendgemaakt dat het merk Malibu, wat voorheen het merk was waaronder Carthago uitsluitend buscampers bouwde, met ingang van modeljaar 2016 ook zal worden gebruikt voor integraal en semi-integraal campers.

Het merk Malibu zal uitsluitend voor campers uit het middensegment worden ingezet, terwijl Carthago zoals ook nu zich uitsluitend op het topsegment richt. De fabriek van Carthago in het Sloveense Odranci zal hiervoor worden uitgebreid met een extra productiehal.

De nieuwe integraal en semi-integraal campers van Malibu zullen verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 60.000 euro exclusief BPM. Wie een echte Carthago camper aan wil schaffen, moet daar minstens zo’n 80.000 euro exclusief BPM voor over hebben.

Carthago bouwde in Odranci de afgelopen 7 jaar meer dan 10.000 voertuigen, zoals de c-Compactline, c-Tourer und chic c-Line, en sinds zomer 2013 in een extra hal ook de succesvolle Malibu buscampers.Om de productie van de 2016 modellen van beide merken op de gewenste sterkte te laten plaatsvonden, wordt er nog een extra productiehal van 25.000 m² gebouwd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel