Carthago vernieuwt Chic C-Line integraal campers

Carthago Chic C-Line I

Carthago wijzigt de Chic C-Line I dit modeljaar ingrijpend

AULENDORF – Het Duitse merk Carthago heeft een redelijk behoudend beleid als het gaat om het vernieuwen van modellen. Van een bestaande serie wordt immers verwacht dat die al helemaal aan de eisen en wensen van de gebruikers voldoet.

Uiteraard worden de modellen evengoed doorlopend op diverse punten verbeterd, aangepast en zonodig uitgebreid en gaan de modellen op die manier een hele tijd mee. Dat gaat ook op voor de Chic C-Line I, één van de meest succesvolle series integraal campers van dit exclusieve Duitse merk.

De introductie van de geheel vernieuwde Fiat Ducato, die de basis voor deze serie campers vormt, was voor Carthago aanleiding om de Chic C-Line I na 10 jaar wél ingrijpender te vernieuwen.

Carthago Chic C-Line I 2015

Nieuw front voor de Carthago Chic C-Line I model 2015

De Chic C-Line I krijgt komend seizoen bijvoorbeeld een nieuw, stoerder front dat het model wat stoerder en vlotter doet ogen. De serie had al LED-dagrijverlichting maar ook die wordt enigszins aangepast.

Ook voert Carthago de serie vanaf modeljaar 2015 uit met een andere voorruit waardoor de kijkhoek, die op zich al riant was, met name naar boven toe aanzienlijk wordt vergroot. Er is nu niet alleen een optimaal zicht op de weg maar ook op verkeerslichten, borden en de omgeving boven de camper. Verder gaat Carthago de opbouwdeur van de Chic C-Line I aanpassen naar een geheel eigen design. De bekende dubbele bodem is ook verbeterd. Er wordt een steviger materiaal  gebruikt waardoor de bodem stabieler én lichter is. De modellen 3.7, 3.8 en 4.3 komen in modeljaar 2015 te vervallen zodat het kortste model in de serie nu de Carthago Chic C-Line I 4.9 is geworden.

Ook bij de andere modellen zijn er de nodige noviteiten, de modellen zelf zijn echter nog steeds gebaseerd op het bekende Carthago concept dat al de nodige jaren tot de volle tevredenheid van de gebruikers voldoet. Voor komend seizoen zijn er grotere schoonwatertanks voorzien, is er een nieuwe constructie voor het hefbed, wordt de doucheruimte groter, enzovoorts. De komst van de nieuwe Fiat Ducato heeft voor modeljaar 2015 uiteraard wel voor de nodige andere wijzigingen aan de Carthago campers gezorgd. De nieuwe Ducato biedt behalve nieuwe, schonere motoren en andere technische verbeteringen immers ook een geheel nieuw interieur en exterieur, ook is de maatvoering hier en daar veranderd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel