Carthago toont op Caravan Salon 2020 vernieuwde C-Compactline en C-Tourer

Carthago C-Compactline camper

Carthago toont op Caravan Salon 2020 vernieuwde C-Compactline en C-Tourer

Ook Carthago doet goede zaken dankzij de coronapandemie. Op de Caravan Salon, begin september in Düsseldorf, kunnen we de vernieuwde C-Compactline en C-Tourer series zien.

Deze staan daar zowel als halfintegraal en als volledig integraal camper. Daarnaast gaat ook Carthago campers maken op basis van de Mercedes-Benz Sprinter. Tot nu toe gebruikte het merk alleen de Fiat Ducato als basisvoertuig.

Caravan Salon

Na rijp beraad heeft Carthago besloten om toch deel te nemen aan de Caravan Salon in Düsseldorf. Dit omdat daar doordachte hygiëneconcepten zijn bedacht om het risico op besmetting te minimaliseren. Bedrijfsleider Bernd Wuschack is ervan overtuigd dat de bezoekers van de Caravan Salon ondanks alle maatregelen kunnen genieten van hun beursbezoek. Hij verwacht ook veel geïnteresseerden op de Carthago-stand en die van het dochtermerk Malibu.

C-Compactline

Carthago C-Compactline camperHet design wordt steeds belangrijker bij campers, met name in dit segment. Het ontwerp van de bestaande C-Compactline is op zich verre van achterhaald. De vernieuwde serie krijgt zoals op de bovenste foto te zien is, een nieuw front met nieuwe koplampen en ook een vernieuwde achterzijde.

Ook het interieur is opgewaardeerd, waarbij we in de woongedeeltes een nieuwe meubelarchitectuur zien terwijl de vernieuwde combi-badkamers meer bewegingsvrijheid en een betere ergonomie bieden. Verder hebben ook de instapmodellen van Carthago voortaan een tweede televisie in het slaapgedeelte.

C-Tourer

Carthago C-Tourer camperDe C-Tourer zal in de toekomst naar keuze worden gebouwd op basis van een Mercedes Sprinter en Fiat Ducato. In beide gevallen gebruikt Carthago voor zowel de half-integraal als de volledig integraalcamper alleen de trekkop. Deze wordt gecombineerd met een AL-KO laagbouwchassis voor sublieme rijeigenschappen en een comfortabele instaphoogte. Bovendien wordt hiermee veel hoogte gewonnen, die ten goede komt aan de dubbele vloer. De C-Tourer is in modeljaar 2021 verkrijgbaar in maar liefst 25 verschillende uitvoeringen.

Basisvoertuig

De MTM van veel Compactline en C-Tourer modellen blijft onder de limiet van 3,5 ton. Voor de zwaardere campers gebruikt Carthago de Mercedes Sprinter (tot 4,5 ton) of Iveco Daily. Die laatste is ook vernieuwd en biedt nog meer comfort en veiligheid, alsmede nieuwe assistentiepakketten. Het koffiezetapparaat verdwijnt, als het niet wordt gebruikt, automatisch in de ruime opbergruimte van de keuken.

Andere noviteiten

Verder biedt Carthago in het komende modeljaar nieuwe lichtmetalen wielen voor alle Ducato-gebaseerde campers. In de keukens zien we nieuwe koelkasten. Hier is gekozen voor de Dometic Serie 10 met de dubbelzijdige openingsstop. Daarnaast kunnen er ook een oven en grill op een handige hoogte in de keukenonderkast worden geïnstalleerd. Uiteraard zijn er ook diverse nieuwe bekledingscombinaties en een breed scala aan variatiemogelijkheden met textielleder en gedeeltelijk of volledig lederen bekleding.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel