Designprijs voor innovatieve tent "The Cave"

kampeerzaken.nl Het jonge, innovatieve Duitse bedrijf Heimplanet, dat in 2010 in Hamburg werd opgericht, heeft vorig jaar een nieuwe opblaasbare tent ontwikkeld.

 

Met deze 3-persoons opblaasbare tent “The Cave” hebben zij de Duitse IF Product Design Award 2012 in de wacht gesleept. De verwachtingen voor de zomer van 2012 zijn daardoor hoog.


 

Door het winnen van deze award weten zij immers dat er een goede koers is ingeslagen met de speerpunten: kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, en ontwerp. Heimplanet richt zich hiermee op de sportieve en flexibele kampeerder die een robuuste, snel op te zetten tent wenst.

Door de stabiele, diamantvormige structuur en toepassing van meerdere losse opblaasbare buizen zal de tent niet ineenzakken als één van de buizen onverhoopt zou gaan lekken. Nu is dat al geen groot gevaar omdat “The Cave” van duurzaam gelamineerd polyester is vervaardigd. De tent, compleet geleverd in een tas met haringen, lijnen en een reparatiekit, kost € 499,=.

Deze zomer wordt er tevens een lichtere, kleinere 2-persoons variant , genaamd “The Wedge”, geïntroduceerd. Daarmee wordt een bredere doelgroep bereikt en zullen de verwachtingen nog hoger liggen.

 

kampeerzaken.nl https://www.youtube.com/watch?v=OhbIaSGY0xk

 

Meer informatie en beeldmateriaal vindt u op de website van Heimplanet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel