CCV introduceert parkeermogelijkheden voor campers in Franse stadscentra

CCV parkeerapp voor campers in Franse stadscentra

CCV introduceert parkeermogelijkheden voor campers in Franse stadscentra

Onze campers bieden ons vaak prachtige momenten van ontspanning. Maar het vinden van parkeerplaatsen in stadscentra kan al snel veranderen in een ware nachtmerrie, vooral in de grotere steden.

Er is een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen voor dit probleem. De nieuwe CCV-app (Camping-Car en Ville) biedt een frisse, originele en deugdzame oplossing voor dit probleem, al beperkt het concept zich nu nog tot een handjevol Franse steden.

Hoe het idee tot stand kwam

Het idee is geboren uit de praktijkervaring van Florian Binet, een directeur van een school en een ervaren camperaar die regelmatig met stedelijke parkeerproblemen te maken had. Hij vroeg zich af waarom schoolpleinen, die tijdens de weekenden en zomervakanties vaak leeg zijn, niet als parkeerplaatsen voor campers in het hart van de steden kunnen worden gebruikt. Samen met Olivier, een autodidactische ondernemer, lanceert hij de ‘CCV’-app die campereigenaren moet helpen om parkeerplaatsen in stadscentra te vinden.

Unieke benadering

CCV wijkt dus af van bestaande oplossingen door parkeerplaatsen aan te bieden op de parkeerplaatsen van scholen die zich midden in het stadscentrum bevinden, in steden met een hoog toeristisch potentieel. Deze parkeerplaatsen zijn over het algemeen onbezet in het weekend, op feestdagen en tijdens de schoolvakanties. Om daar officieel te mogen parkeren, hebben Florian en Olivier partnerschappen gevonden met vele scholen in steden in heel Frankrijk.

Hoe werkt het?

Om je camper in de stad te parkeren, hoef je alleen maar te reserveren via de CCV-app, die beschikbaar is op zowel de Apple Store als Google Play, en te betalen voor de gewenste parkeertijd. Je kunt het hek van de betreffende instelling openen met een eenvoudige knop op de app op je telefoon. Tijdens de gevraagde parkeertijd kun je zo vaak als je wilt in- en uitrijden. De helft van de inkomsten uit de reservering van deze parkeerplaatsen gaat naar de school of de gemeente die eigenaar is van de parkeerplaats.

De toekomst van CCV

CCV, opgericht in 2022, heeft in april 2023 de eerste reserveringen voor parkeerplaatsen geregistreerd. Met een milieuvriendelijke aanpak door bestaande infrastructuur te gebruiken en te delen, streeft CCV ernaar om totaal tussen de 400 en 600 parkeerplaatsen aan te bieden. Momenteel biedt het bedrijf nog maar zes parkeerplaatsen, voornamelijk in Normandië en één in Avignon. Er staan nog twaalf nieuwe instellingen op het punt om zich bij het netwerk aan te sluiten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel