Challenger Combo X 150: compacte halfintegraal camper met slimme indeling

Challenger Combo X 150: compacte halfintegraal camper

Challenger Combo X 150: compacte halfintegraal camper met slimme indeling

Challenger, een van de merken van de Franse Trigano Groep, presenteert een gedurfd camperconcept. De Challenger Combo X 150 moet het beste van twee werelden combineren.

Hij moet zo handzaam, wendbaar en compact zijn als een buscamper, en zo ruim zijn als een halfintegraal camper. Natuurlijk zijn er al extra compacte halfintegraal campers al op de markt, maar Challenger heeft wel een heel gedurfde indeling bedacht. We moeten er nog wel tot na de zomer op wachten.

Compact is hij zeker, de Combo X 150 van Challenger. De lengte van 5,99 meter komt overeen met die van de gemiddelde buscamper. De breedte van 2,10 meter is wel iets meer dan een normale buscamper op basis van bijvoorbeeld een Fiat Ducato, waar deze camper overigens ook op is gebouwd. Maar dankzij de rechte wanden en de hoogte van 2,75 m biedt hij bijna even veel ruimte als een korte halfintegraal camper.

Grote badkamer, ruime zitgroep en hefbed

Maar er zijn ook grote verschillen. Want de meeste halfintegraal campers, ook de compactere modellen, hebben achterin een garage. Die heeft de Challenger Combo X 150 niet. Hij heeft wel een soort van bagagevak, maar niet voor fietsen. Die  moeten dus op een drager op de achterwand mee. Maar de Challenger Combo X 150 heeft achterin weer wel een grote badkamer over de gehele breedte van het voertuig. En, niet te vergeten, een riante zitgroep met in totaal 7 zitplaatsen.

Die ruimte moet ergens vandaan komen. De ruimtewinst zit hem in het gebruik van een elektrisch hefbed boven de zitgroep. Als je dat laat zakken, beschik je over een behoorlijk ruim bed van 190 x 140 cm. De deur, keuken, badkamer en kleerkast zijn dan gewoon bereikbaar. Als je het bed maar tot de helft laat zakken, kun je ook nog daaronder slapen. De zitgroep kan namelijk tot een tweepersoons bed worden omgebouwd. In totaal beschik je dus over 4 slaapplaatsen. De langsbanken zijn bovendien om te bouwen naar gehomologeerde zitplaatsen, zodat je met die 4 personen ook veilig de weg op kunt.

Badkamer en kasten

In de badkamer – die zich over de hele breedte van het voertuig uitstrekt – bevindt zich aan de ene zijde het cassettetoilet, met daarboven een slimme opklapbare wastafel . Aan de andere zijde beschik je over een behoorlijk ruimte doucheruimte. Direct voor de badkamer bevindt zich aan een zijde een praktisch ingedeelde hang/legkast, daar tegenover een grote, afsluitbare berghoek met serviceluik, waardoor je van buiten af bijvoorbeeld het campingmeubilair naar binnen kunt schuiven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel