Chausson Golden Line is een compacte, maar ontzettend veelzijdige buscamper

Chausson Golden Line buscamper

Chausson Golden Line is een compacte, maar ontzettend veelzijdige buscamper

Het Franse merk Chausson presenteerde vorige maand de Golden Line, een compacte, maar ook uiterst veelzijdige camperbus. Toen was het nog slechts een aankondiging, binnenkort staat hij als het goed is bij de dealers in de showroom.

Deze nieuwe Golden Line is een bijzonder interessante aanvulling aan het assortiment van Chausson, omdat deze buscamper weliswaar heel compact is, maar ook heel veelzijdig. Chausson laat met de Golden Line zien dat compacte afmetingen én een scherpe prijs niet altijd ten koste moeten gaan van de functionaliteit of het comfort.

Compact en modulair

De Chausson Golden Line heeft een innovatief en veelzijdig ontwerp, waarbij de kopers ook nog eens uit een aantal opties kunnen kiezen om hem voor specifieke doelen aan te kunnen passen. De nadruk ligt op originaliteit, modulariteit, en gezelligheid, eigenschappen die sowieso centraal staan in de nieuwe ontwerpfilosofie van Chausson. Nagenoeg alle modellen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel families als individuele reizigers, met een variëteit aan indelingen en aanpassingsopties die een persoonlijke touch mogelijk maken.

De Golden Line, die slechts 5,41 meter lang is, heeft achterin aan standaardzit, waarvan de bank aan de linkerzijde één zitplaats heeft, en aan de rechterzijde twee zitplaatsen. Daar kun je normaal gesproken alleen maar een eenpersoons slaapplaats van maken. Direct achter de dinette, waar ook een losse tafel bij hoort, is ruimte om een fiets mee te nemen. Halverwege de linkerzijde van de camper is de was/toiletruimte, en direct daarvoor een bergmeubel waaraan ook de tafel bevestigd wordt. Er is dus geen sprake van de gebruikelijke dwarsbank. Aan de rechterzijde, ter hoogte van de schuifdeur, bevindt zich het keukenblok.

Keus uit drie optionele pakketten

Chausson Golden Line buscamper Wie het optionele Comfort-pakket kiest, kan van de dinette een normale tweepersoons slaapplaats van maken. Bij dat pakket behoren ook dieselverwarming, extra verlichting en een douchemogelijkheid. Je kunt ook het Office-pakket bestellen, waarbij je voorin over een groot opklapbaar werkblad beschikt, waarbij de voorstoelen als zitplaats dienen. Tot dat pakket behoren ook een steun voor een beeldscherm, extra aflegruimte, een afsluitbaar en beveiligd kastje voor kostbare apparatuur en aanvullende verlichting. Daarnaast is er ook nog het Adventure-pakket. Dan krijg je onder anderen een luifel, zonnepaneel, insectenhor, zonwering in de cabine en een buitendouche.

Wie wil, kan ook meerdere van die pakketten combineren. Alle combinaties zijn mogelijk. Op die manier kunnen kopers de Chausson Golden Line dus net zo samenstellen als ze zelf willen. Waar kopers geen vrijheid in hebben, is de keuze qua afwerking. Chausson heeft voor het interieur van de Golden Line gekozen voor wit, lichtgrijs en donkergrijze tinten, met helderblauwe accenten. Daar moet je natuurlijk wel van houden. Het oogt in ieder geval wel lekker fris en vrolijk.

Scherpe prijsstelling

Voor zover wij kunnen zien, is de Golden Line op dit moment alleen via de Franse Chausson-dealers verkrijgbaar. Als we naar de prijs kijken, dan komt er nog een verkoopargument bij. De Chausson Golden Line is daar namelijk al verkrijgbaar voor € 45.490. Dat is dan wel zónder de Nederlandse BPM, en dat is een behoorlijk bedrag. De hoogte van de BPM bedraagt ruim 37 procent van de netto-catalogusprijs van het basisvoertuig, zodat de BPM minstens zo’n 10 mille zal bedragen. De Comfort, Adventure en Office pakketten kosten ieder 1500 à 2000 euro.

Overigens heeft ook Challenger, het zustermerk van Chausson, een soortgelijke buscamper in het assortiment. Dat is de Challenger Sunset Edition. Die heeft overigens ook andere interieurkleuren, het blauw is daar vervangen door warm oranje.

Like dit artikel
Tweet dit artikel