Chausson X650: compacte halfintegraal met veelzijdige laad/kleedruimte

Chausson X650 compacte halfintegraal camper

Chausson X650: compacte halfintegraal met veelzijdige laad/kleedruimte

Innovatie en functionaliteit gaan bij campers steeds vaker hand in hand gaan. Dat is ook goed te zien bij de nieuwe Chausson X650. Deze compacte halfintegraal camper, een nieuwkomer in het aanbod van Chausson, combineert een doordacht en veelzijdig ontwerp met praktische bruikbaarheid.

De Chausson X650 is het grotere broertje van de eerder geïntroduceerde X550. Hij is net zo breed, maar een meter langer. Dat maakt hem uiteraard iets minder wendbaar en handzaam, maar die extra meter vergroot ook de gebruiksmogelijkheden.

Compact ontwerp met veel mogelijkheden

Omdat de X650 ook slechts 2,10 meter breed is, blijft hij echter vrij compact van formaat. De grotere lengte van 6,36 meter biedt deze camper echter aanzienlijk meer ruimte en comfort. De buitenhoogte van 2,75 meter biedt niet al te veel beletsel tijden het rijden terwijl de inwendige hoogte van 1,98 meter voor voldoende stahoogte zorgt. Dankzij deze afmetingen is de Chausson X650 behoorlijk handzaam, ideaal voor zowel kronkelende bergwegen als druk stadsverkeer.

De X650 staat op een Fiat Ducato chassis en wordt aangedreven door een robuuste 140 pk motor. Het maximaal totaalgewicht van 3500 kg. Het rijklare gewicht bedraagt 2920 kg zodat hij een laadvermogen van 580 kg heeft.

Nooit meer ruimtegebrek door Smart Dressing Room (SDR)

Chausson X650 compacte halfintegraal camperWat de X650 onderscheidt van zijn concurrenten is het innovatieve Smart Dressing Room (SDR)-systeem. Deze unieke feature transformeert de achterzijde van de camper van een ruime opslagruimte voor bijvoorbeeld twee fietsen naar een comfortabele kleedruimte. Met een simpele aanpassing van de inrichting past de X650 zich aan de behoeften van de gebruiker aan, een duidelijk voorbeeld van Chausson’s streven naar multifunctionaliteit.

Comfortabele slaapruimte en uitnodigend interieur

De X650 biedt slaapgelegenheid voor vier personen, dankzij een elektrisch bedienbaar hefbed van 190 bij 140 centimeter, geplaatst boven de zithoek. De banken van die face-to-face zithoek zijn om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Dit concept zorgt niet alleen voor een optimaal gebruik van de ruimte, maar biedt ook een gezellige en open sfeer.

Keuken en badkamer

De keuken, gesitueerd aan de rechterzijde, is zoals gebruikelijk uitgerust met een kooktoestel, spoelbak en kraan. Behalve een grote 150 liter compressorkoelkast bevat het keukenblok ook zes ruime lades. De badkamer is voorzien van een innovatieve draaibare wastafelwand, waardoor eenvoudig een douchecabine gecreëerd kan worden.

Uitrusting

Chausson staat bekend om zijn vernieuwende benadering en riante uitrusting, en de X650 vormt hier geen uitzondering op. Met de Exclusive Line-uitrusting biedt de camper onder meer lichtmetalen wielen van 16 inch, cruise control, traction+, mistlichten, een panoramaraam en skyview. Een bijzonderheid is het dak van de X650, vervaardigd uit het innovatieve PDCPD-materiaal, dat bekend staat om zijn hoge impactweerstand en temperatuurbestendigheid.

De watertanks van de X650 zijn ook ruim bemeten, met een capaciteit van 90 liter voor schoon water en 100 liter voor afvalwater, wat de zelfvoorzienendheid van de camper tijdens langere reizen vergroot.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel