Chillen in de Frankia Lounge Edition

Frankia Lounge Edition

De rijdende huiskamer van Frankia

ZOETERMEER – Camperfabrikanten hebben de afgelopen jaren heel wat mooie oplossingen bedacht. Hefbedden boven de voorstoelen, een hefbed boven de zitgroep, slide-outs, noem maar op. Maar met het bed zelf werd tot nu toe niet zo gek veel gedaan.

Bij buscampers en compacte campers was het in een aantal gevallen opklapbaar om het laden van grote stukken bagage mogelijk te maken, maar meer niet. Frankia heeft het bed nu wél ‘aangepakt’. Het bed is namelijk in een paar handelingen om te bouwen naar een comfortabele zithoek, en vice versa.

Frankia Lounge EditionDat klinkt heel eenvoudig, maar het effect is in deze toch al riante camper enorm. Er ontstaat een ware zitkamer met riante, comfortabele zithoek, en dat op slechts 4 m². Uiteraard voorzien van alle gemakken zoals gezellige sfeerverlichting. Het huiskamereffect wordt nog eens vergroot doordat de tegenover liggende wand een soort van baksteenlook, met een flinke 39 inch flatscreen TV als opvallendste gadget.

Frankia Lounge EditionUiteraard kunnen we in deze lounge naar hartenlust films en muziek spelen en is er voorzien in een surround systeem met subwoofer. Ondertussen kunnen de voeten op de poef, want ook die is aanwezig, en zelfs voorzien van een geïntegreerde minibar. Het multimediasysteem kunnen we, net als de airco, verlichting en alle andere elektrische apparaten, bedienen met het Home Automation System van Alphatronics, inclusief tablet.

Dit alles past uiteraard niet in een compacte camper, en ook qua budget moet je er wat voor over hebben. De 8,40 m lange Frankia Lounge Edition zal meer dan € 100.000 kosten. De maximaal toelaatbare massa bedraagt 5000 kilo zodat een B of B-E rijbewijs niet zal volstaan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel