Chinese bouwers van recreatievoertuigen gaan realisatie van nieuwe campings ondersteunen

Camping in Nantong, China

Chinese bouwers van recreatievoertuigen gaan realisatie van campings ondersteunen

De Chinese producenten van recreatievoertuigen gaan het land helpen bij het bouwen van campings. Dat valt te lezen in de Chinese krant China Daily.

Volgens de krant wil de RV-industrie nauw samen werken met de overheid om de bouw van campings te stimuleren.

Op dit moment zijn er zo’n 1900 (camper)campings in China. Die zijn vooral te vinden in de oostelijke, noordelijke en zuidwestelijke regio’s. Nu wil China graag meer campings bouwen.

Meer campings in vijfjarenplan

Het beleid ter ondersteuning van de industrie is opgenomen in het 13e en 14e vijfjarenplan. Laatstgenoemde verloopt in 2025. Beide plannen pleiten voor het bouwen van meer campings. Op die manier wil China nog meer toeristen aantrekken. Het is dan uiteraard de bedoeling dat de toerist met de camper op reis gaat en in de camper verblijft.

Volgens het bedrijfsregister QichachaAmid waren er in de eerste helft van 2021 al 6.941 nieuwe camping-gerelateerde bedrijven bijgekomen. Dat is een stijging van 286,5 procent op jaarbasis. Dat aantal zal alleen maar oplopen.

Kamperen in Hainan

Hainan is voor veel kampeerders een geliefde bestemming in China. In mei 2021 had de bestemming ongeveer 70 campercampings. De bedoeling is dat de komende jaren dat aantal uitgebreid wordt. Roadtrips met campers worden een steeds belangrijkere industrie voor China.

Tegelijkertijd werkt China ook aan het bouwen van milieuvriendelijke motels volgens de internationale normen. Daar komen ook weer campings voor campers bij. Toeren door het land moet op die manier een stuk aantrekkelijker worden.

Samenwerking opzoeken

De Chinese overheid zoekt de samenwerking bij bouwers van recreatievoertuigen. Zij weten immers als geen ander waaraan een goede camping moet voldoen, waar vraag naar is, en hoe de campers precies op de camping zullen passen. Op die manier zal de toch al bloeiende RV-markt in China een extra impuls krijgen.

Foto: © Wu Shujian/China Daily

Like dit artikel
Tweet dit artikel