Citroën introduceert Holidays camperbusjes

Citroën Holidays camperbusjes

Citroën introduceert Holidays camperbusjes

De opkomst van camperbusjes en ‘vanlife’ als een populaire vorm van vakantiebesteding heeft ertoe geleid dat er steeds meer aanbieders van dit soort voertuigen zijn. Dat zijn niet alleen talenvolle hobbyisten die hun werk van hun hobby hebben gemaakt, er zijn ook automerken die hun kans schoon zien.

Citroën bijvoorbeeld, dat besloten heeft om onder de noemer Citroën Holidays een camperbus op basis van de vernieuwde Citroën SpaceTourer aan te bieden. Deze camperbusjes werden vorige maand op de CMT in Stuttgart gepresenteerd. Voor zover wij kunnen zien, zullen deze ook in Nederland worden aangeboden.

SpaceTourer basisvoertuig

Het ontwerp van de Citroën Holidays valt door het gebruik van de SpaceTourer personenbusjes op door de moderne en krachtige uitstraling. Klanten hebben de keuze uit diverse kleuropties, waardoor persoonlijke voorkeuren tot uiting kunnen komen. Het interieur is verrijkt met een vernieuwd dashboard, voorzien van een digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst HD-touchscreen, wat bijdraagt aan een intuïtieve rijervaring.

Vier zit- en slaapplaatsen

De binnenruimte is duidelijk ontworpen voor een optimaal comfort en een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Citroën heeft voor de ombouw de hulp van de Sloveense specialist Bravia Mobil ingeroepen. De camper biedt zit- en slaapplaatsen voor vier personen en is zoals gebruikelijk uitgerust met een hefdak en draaibare voorstoelen.

De keukenfaciliteiten omvatten praktische elementen als een gootsteen, een gascomfoor en een koelkast, aangevuld met een afneembare tafel en diverse opbergruimtes. De praktische aspecten van de camper komen ook naar voren in de vorm van een water- en afvalwatertank, een optionele buitendouche en chemisch toilet, een verwarmingssysteem, binnenverlichting, oplaadpunten en een optioneel zonnepaneel.

In de cockpit zien we dat de Citroën Holidays is uitgerust met een modern infotainmentsysteem, inclusief een 10-inch touchscreen. Het camperbusje is daarnaast voorzien van 17 rijassistentietechnologieën, waaronder automatisch remmen, adaptieve cruisecontrol en een vermoeidheidswaarschuwing. Deze technologieën verhogen niet alleen het comfort maar ook de veiligheid tijdens het rijden.

Vanaf voorjaar 2024 verkrijgbaar

Hoewel de Spacetourer in Nederland normaal gesproken alleen met een volledig elektrische aandrijving verkrijgbaar is (de ë-Spacetourer), zal de Citroën Holidays voor zover onze informatie reikt worden aangedreven door een dieselmotor. De lengte van slechts 4,98 meter maakt deze camperbusjes niet alleen geschikt voor avontuurlijke reizen maar ook voor dagelijks gebruik. Citroën zal de Holidays camperbusjes vanaf het voorjaar van 2024 via een select aantal dealers aan gaan bieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel